Schüco AS FD 90.HI – Sistem de uși pliante din aluminiu pentru transparență maximă

Elementele pliante vitrate Schüco AS FD 90.HI cu profile subțiri creează o legătură transparentă între interior și exterior.
Acest tip de construcție, care economisește spațiu, asigură lățimi maxime de deschidere pentru pasaje spațioase în restaurante, birouri și zone de locuit.
Schüco AS FD 90.HI are o funcționare lină și este deosebit de etanș datorită următoarelor proprietăți:
– cărucioare de tip nou și șine solide
– 4 nivele de etanșare în 2 profile de etanșare
– noi opțiuni de blocare asigură o etanșeitate mai mare
Schüco AS FD 90.HI este stabil și reglabil în același timp datorită următoarelor elemente:
– profile de reglare cu un domeniu de reglare de ± 8 mm
– cărucior de ghidare  pentru preluarea toleranțelor
– profile de toc întărite
Sunt disponibile multe tipuri de deschidere : spre interior și exterior, spre stânga și spre dreapta.
Sunt disponibile profile de cercevele cu două lățimi : de 41 mm pentru o lățime vizibilă minimă de 90 mm cu baghetă de vitrare ​de 15 mm și alternativ 48 mm pentru o lățime vizibilă de 104 mm cu baghetă de vitrare de 22 mm.
Schüco AS FD 90.HI oferă trei variante de prag diferite: toc perimetral, prag redus de 15 mm și prag fără bariere​.

Observație

Platforma pentru uși pliante Schüco AS FD – anvelopa mobilă a clădirii:
Toate tipurile de clădiri (construcții rezidențiale, construcții comerciale, renovări și construcții noi) pot fi dotate cu elemente mobile din Schüco AS FD 90.HI.
Accentul este pus pe sectorul rezidențial.

Schüco AWS Optimized – Izolare termică și prelucrare la un nou nivel

Schüco AWS optimizat este disponibil pentru sistemele de ferestre Schüco cu adâncimi de bază de 75 și 90 mm.
Noua tehnologie de izolare termică atinge o eficiență energetică îmbunătățită cu până la 20% pentru sistemele de ferestre – cu aceeași lățime vizibilă redusă.
Poate fi casa pasivă standard? Da – cu noua tehnologie Schüco AWS Optimised. Cu o bară izolatoare cu patru capete de spumă optimizată pentru profilele de cercevea ș  o bară izolatoare îmbunătățită pentru toc, o garnitură mediană optimizată și o izolație specială în falțul sticlei.
Componentele certificate PHI Darmstadt, potrivite pentru case pasive:
– Schüco AWS 75.SI+ optimized: fereastră certificată pentru case pasive de la o lățime vizibilă de 178 mm.
– Schüco AWS 90.SI+ optimized: fereastră certificată pentru case pasive de la o lățime vizibilă de 117 mm​​

Observație

Sunt disponibile următoarele serii de profile:
– Schüco AWS 75.SI+ optimized
– Schüco AWS 75 BS.SI+ optimized
– Schüco AWS 90.SI+ optimized
– Schüco AWS 90 BS.SI+ optimized​

Construcție aplicată pe structură portantă din lemn AOC 75 (TI) pentru structuri cu deschideri mari

​Construcția aplicată pe lemn AOC 75 (TI) reunește eficiența energetică cu montajul eficient.

Noua gama de garnituri de etanșare permite, în special în zona de luminator, deschideri mari pentru ventilație.
Piesele de etanșare la îmbinarea dintre montanți și traverse se montează fără materiale de etanșare suplimentare.

Construcție aplicată pe structură portantă din oțel, AOC 75 (ST) pentru structuri portante cu deschideri mari
Construcția AOC 75 aplicată pe oțel (ST) combină construcțiile eficiente energetic cu fabricarea eficientă.
Noua gamă de garnituri de etanșare permite, în special în zona de luminator, deschideri mari pentru ventilație.
Piesele de etanșare la îmbinarea dintre montanți și traverse se montează fără materiale de etanșare suplimentare.
Tehnologia de fixare cu bolțuri pe structură din oțel asigură perioade mai scurte de montaj, comparativ cu varianta sudată.

Construcția AOC 60 aplicată pe lemn (TI) cu excelentă izolare termică și prelucrare simplă

​Construcția aplicată pe lemn AOC 60 (TI) reunește eficiența energetică cu montajul eficient.

Fațadele verticale și luminatoarele pot fi executate cu înclinare a acoperișului de până la 7 ̊ .

Piesele de etanșare la îmbinarea dintre montanți și traverse se montează fără materiale de etanșare suplimentare.

Prin utilizarea materialelor durabile, sistemele de oțel Schüco Jansen trebuie să fie eficiente din punct de vedere energetic și să conserve resursele, ceea ce reprezintă, de asemenea, piatra de temelie pentru construcțiile orientate spre viitor

Janisol HI este cel mai recent sistem de ferestre și uși din oțel care întruchipează perfect această tendință pentru anveloparea transparentă a clădirilor. Produsul inovator de ultimă generație combină designul și materialele perfecte, ce respectă cele mai înalte cerințe de izolare termică și corespund cerințelor de siguranță. Sistemul său compozit nou dezvoltat permite proprietăți structurale bune combinate cu valori Uf nemaiîntâlnite. Un alt avantaj este că adâncimea de bază de 80 mm facilitează utilizarea vitrajelor duble sau triple. Acest lucru permite crearea de ferestre mari și uşi cu vitraje groase și lățimi de profil foarte înguste.

Schüco LivIng – noua generație de uși din PVC

 

Sistem twin = Un sistem cu două versiuni (AS / MD)

Sistemul din PVC Schüco LivIng este un sistem inovativ de profile cu 7 camere, care a fost conceput ca un sistem Twin, cu garnitură de bătaie și cu garnitură mediană. În varianta cu garnitură mediană, sistemul atinge nivelul de izolare termică pentru casă pasivă, lucru verificat și dovedit în concordanţă cu IFT Rosenheim. Varianta cu garnitură de bătaie are, şi ea, excelente valori pentru izolarea termică.

Prima garnitură sudabilă este integrată în sistemul de ferestre Schüco LivIng. Folosind material elastic, sudabil, crește efectul de etanșare în zona de colţ a ferestrei, permițând totodată un design de colț închis, atrăgător vizual, fără colțuri de garnitură dură. Materialul durabil, ecologic păstrează nivelul de etanșare  pe toată durata de viață.

Profilele albe sunt echipate cu garnituri moderne, gri-argintii, profilele foliate sunt disponibile cu garnituri negre.

Profilele pot fi colorate cu o gamă largă de folii decorative monocromatice sau imitație lemn, Schüco AutomotiveFinish și Schüco TopAlu.

 

Sistemul  de ferestre cuplate Schüco AWS 120 CC.SI (Composite Construction Super Insulation) împreună cu sistemul integrat de protecție solară Schüco CCB (Concealed Composite Blind) este un sistem complet optimizat pentru anveloparea clădirilor eficiente din punct de vedere energetic. Oferă izolație termică și umbrire la nivel certificat de casă pasivă, protecție contra orbirii și ecranare cu panoramă clară către exterior, toate acestea putând fi utilizate indiferent de vremea de afară. Cu lamelele abia vizibile atunci când jaluzeaua este ridicată și fără ca lumina să pătrundă prin lateral atunci când jaluzeaua  este coborâtă, pachetul complet îndeplinește cele mai înalte standarde de design, atât pe exterior, cât și în interior. Opțional, este disponibilă cercevea exterioară cu aspect structural.

Dacă nu este necesară o funcție normală de deschidere, integrarea sistemului de umbrire în ochiuri fixe cu orificii de inspecție reprezintă cea mai eficientă soluție. Această construcție simplificată are un singur orificiu de inspecție pentru întreținere și curățare, care în mod normal rămâne blocat.

Gama extinsă de feronerii include o rozetă plată și un capac elegant, care poate fi îndepărtat dacă este necesar. Pentru a deschide orificiul de inspecție, un mâner de instalare standard Schüco este inserat în rozetă. Cu această versiune economică cu ochi fix, beneficiile de instalare ale sistemelor de umbrire integrate sunt păstrate, la fel și valorile ridicate de reducere a zgomotului.

Opțional, poate fi implementat un sistem de ventilație integrat Schüco, împreună cu feroneria Schüco TipTronic pentru realizarea unui concept de ventilație bine structurat energetic.

Sistemul de ferestre Schüco AWS 90.SI + (Super Insulation) îndeplinește perfect toate cerințele structurale, oferind în același timp cea mai mare libertate de proiectare posibilă – inclusiv izolare termică optimizată și certificare de casă pasivă.

Ca parte a sistemului modular Schüco AWS cu adâncimea de bază de 90 mm, fereastra din aluminiu oferă un nivel ridicat de flexibilitate pentru implementarea soluțiilor de design atractive în anveloparea clădirii. În funcție de cerințele arhitecturale, aceasta poate fi configurată ca fereastră împuşcată, șiruri de ferestre  sau elemente mobile în fațadele Schüco, precum și în combinație cu sistemele de ușă Schüco.

Gama largă de tipuri de deschidere include modele precum fereastra batantă, oscilo-batantă, oscilo- culisantă, precum şi ferestrele în două canaturi.

Un beneficiu suplimentar pentru arhitecți este gama largă de profile din cadrul platformei sistemului, incluzând montanţi de colţ, montanţi structurali, montanţi simetrici și asimetrici, precum și opțiuni de combinare suplimentare, cum ar fi cu sistemele de umbrire solară și ventilație Schüco.

Sistem de ferestre cu izolație termică maximă, stabilește astfel noi standarde în ceea ce privește planificarea și flexibilitatea de proiectare pentru construcția anvelopelor eficiente din punct de vedere energetic și elegante.

  • Schüco AWS 90 BS.SI + (Block System Super Insulation): sistem de ferestre bloc cu izolație termică maximă și feronerie ascunsă pentru arhitecturi exigente
  • Sistemul de ferestre Schüco AWS 90 VV.SI + (Ventilation Vent Super Insulation) cu izolație termică ridicată este disponibil ca fereastră batantă cu funcție de ventilație în diferite lățimi – cu etanșeitate excelentă la intemperii și valori de reducere a sunetului chiar și în condiții meteorologice extreme datorită izolatorului cu îmbinare articulată.
  • Schüco Window AWS 90.SI + Certificare pentru case pasive verzi datorită izolației termice optimizate cu Uf ≤ 0,7 W / (m²K)

Sistemul de ferestre standard Schüco AWS 75.SI + (Super Insulation)  cu adâncimea de construcție de 75 mm face parte din platforma sistemelor Schüco AWS și constituie baza pentru o gamă de aplicații în anveloparea clădirilor eficiente din punct de vedere energetic. În funcție de cerințele arhitecturale, sistemul de aluminiu cu grad ridicat de izolare poate fi utilizat ca fereastră simplă, fereastră în bandă, elemente mobile în perete cortină sau în combinație cu sistemele de uși Schüco.

Un beneficiu suplimentar pentru arhitecți şi proiectanţi este gama largă de tipuri de deschidere, cum ar fi cea oscilo-culisantă, rabatabilă au pivotante în ax vertical sau orizontal.

O gamă largă de profile este disponibilă în cadrul platformei sistemului, incluzând montanţi de colţ, montanţi structurali, montanţi simetrici și asimetrici, precum și o serie de variante de proiectare și opțiuni de combinație suplimentare, cum ar fi cu sistemele de umbrire solară și ventilație Schüco.

Dezvoltat pentru a fi orientat spre viitor, sistemul se bazează pe principiul Cradle-to-Cradle (C2C), făcându-l perfect pentru planificarea unor concepte de construcție durabile cu unități de construcție care au proprietăți de reciclare şi care nu au în componenţă substanțe dăunătoare. Materiile prime sunt transformate în produse care pot fi transformate înapoi în materii prime cu aceeaşi calitate originală la sfârșitul ciclului lor de viață. Schüco AWS 75.SI + a fost testat de EPEA Hamburg și certificat cu o etichetă argintie în conformitate cu cel mai recent standard C2C al American Cradle to Cradle Innovation Institute.

Astfel, Schüco AWS 75 SI+ stabilește noi standarde în ceea ce privește flexibilitatea proiectării și oferta de soluții atractive de ferestre pentru o arhitectură ambițioasă.

  • Cu valorile sale remarcabile de izolație termică și designul fără cercevele vizibile, sistemul de ferestre bloc Schüco AWS 75 BS.SI + (Block System Super Insulation) îndeplinește cele mai înalte cerințe de eficiență energetică și arhitecturală cu cea mai mare transparență posibilă.
  • Sistemul de ferestre Schüco AWS 75 VV.SI (Ventilation Vent Super Insulation) cu izolație termică ridicată este disponibil ca ferestre batante opace cu funcție de ventilație în diferite lățimi – cu etanșeitate excelentă la intemperii și valori de reducere a sunetului chiar și în condiții meteorologice extreme datorită izolatorului cu îmbinare articulată.
  • Cu contururile sale exterioare teșite, Schüco AWS 75 RL.SI (Residential Line Super Insulation) este cel mai potrivit pentru proiectele de renovare sau pentru un accent vizual deosebit.
  • Peretele cortină din aluminiu Schüco AWS 75 WF.SI (Window Façade Super Insulation) îndeplinește cele mai ridicate cerințe de eficiență energetică și arhitecturală datorită izolației sale termice remarcabile și a lățimilor exterioare înguste.