Schüco AS AL 75 | Soluție specială cu etanșare activă cu aer comprimat pentru uși glisante Panorama Design

Sistemul glisant Schüco Panorama Design AS AL 75 a fost dezvoltat împreună cu air-lux.
Atunci când este deschisă, ușa glisantă Schüco AS AL 75 lasă vizibil un prag rabatabil sau un prag de înălțime 0, care alunecă împreună cu cerceveaua.
Garnitura de etanșare cu aer, care poate fi umflată prin intermediul unui compresor și al unui buton separat, permite forme speciale ale elementelor cum ar fi rotunde sau înclinate.
Cercevele glisante cu dimensiuni până la 25 m².​Etanșarea pneumatică se poate adapta la mai multe toleranțe de construcție decât sistemele de etanșare convenționale. Lățimile de până la 8 m și înălțimile de până la 6 m cu o greutate de până la 1,8 tone permit glisarea foilor glisante ca o fațadă de sticlă – alunecând în mod silențios.​
Operare și funcționare
Operarea se face printr-un buton cu LED integrat, poziționat pe toc. Deschiderea și închiderea sunt silențioase – manuală sau motorizată, fără efort. Alte opțiuni de acces, cum ar fi comutator cu cheie, cod numeric, amprenta digitală sau transponder, sunt posibile în exterior. În cazul unei pene de curent, elementele pot fi acționate manual.
100% etanșeitate și proprietăți excelente de funcționare
În stare deschisă (când etanșarea este inactivă), cerrceveaua mobilă se deplasează cu un efort minim. Nu există niciun compromis între etanșeitate și proprietățile de rulare, ca în cazul sistemelor de etanșare convenționale (etanșare cu perie/EPDM).
Sistem de etanșare
Pentru o etanșare activă în stare închisă, prin apăsarea unui buton, aerul este pompat în garnitură. Acesta presează pe cerceveaua mobilă și etanșează complet spațiul dintre elementul glisant și toc. Pentru deschidere, butonul este apăsat din nou. Aerul iese și garnitura se comprimă.
Siguranță
Schüco AS AL 75 poate fi construit cu componente mecanice suplimentare și sticlă specială până la clasa de rezistență RC 3. Se poate utiliza sticlă rezistentă la glonț sau sticlă cu senzori cu grosime până la 58 mm. Sunt disponibile și componente electronice pentru monitorizare (poziție de închidere, blocare). Dispozitivele mobile, cum ar fi smartphone-urile și tabletele, pot fi conectate la sistemul de alarmă sau la sistemul de automatizare a locuinței.
Tipuri de deschidere
Schüco AS AL 75 poate fi construit doar cu o singură cale de rulare. Cerceveaua glisantă se deplasează în fața vitrajului fix din exterior.
Tipuri de deschidere posibile: Tip 2A/1, 2B, 2C, 2C, 1A perete interior, 2D/1, 2D/1 colț interior de 90° cu profil, 2D/1 colț exterior de 90° cu profil, 2C colț exterior de 90° cu profil, 2C colț interior de 90° cu profil, colțuri de sticlă la cerere.
Automatizare
Recomandăm motorizarea de la aprox. 600 kg. Motorizarea poate fi montată ulterior, la cerere. Acționarea air-lux este integrată în mod invizibil în toc pentru toate tipurile de deschideri și nu are nevoie de decupaje în tavan.
Construcția pragului
Pentru un confort maxim și o construcție a pragului adaptată persoanelor cu dizabilități, sistemul poate fi echipat opțional cu un prag ridicător sau cu o prag glisant. Atunci când se utilizează prag glisant, trebuie să existe un spațiu liber (fix) opus direcției de deschidere în care pragul glisant să se ​parcheze atunci când este închisă.
Protecție împotriva căderilor în interior
În interior, o balustradă din sticlă integrală poate fi integrată direct în sistem. Protecția împotriva căderilor este abia perceptibilă din exterior. Deoarece sticla securizată laminată de siguranță se află în interior și nu este expusă la intemperii, nu este necesară acoperirea marginii superioare a sticlei.

Observație

​Soluția specială pentru uși glisante a for dezvoltată în colaborare cu partenerul nostru air-lux , este prefabricată și livrată în KIT complet, direct pe șantier. Montajul și vitrarea sunt realizate de fațadier. ​

Fațadă elegantă din sticlă, cu izolare termică ridicată la nivelul casei pasive

Profilele fațadei sunt vizibile doar în cameră, la exterior au aspect de sticlă acoperită cu îmbinări filigranate.
Izolatoarele foarte izolate termic și geamurile termoizolante triple asigură cele mai mici valori Ucw până la nivelul casei pasive.
De asemenea, sistemul face posibilă proiectarea fațadelor cu aspect de geam semistructural.
Unitățile de inserție Schüco AWS 114, AWS 114.SI, AWS 114 SG și AWS 114 SG.SI se integrează perfect în fațada din sticlă: ca ferestre suspendate sau paralele care se deschid spre exterior, care se acționează manual sau prin Schüco TipTronic SimplySmart.

Schüco ASE 80.HI (Aluminium Sliding Elements) TipTronic – Sistem pentru uși glisante cu acționare mecatronică integrată în profil

Schüco ASE 80.HI TipTronic este un sistem glisant cu elemente inovative de acționare și de comandă.
Toate componentele feroneriei sunt montate complet ascuns.
Sistemul glisant Schüco ASE 80.HI TipTronic oferă multe variante diferite de deschidere pentru realizarea ușilor glisante cu acționare automată. În funcție de tipologie se pot realiza uși glisante Schüco ASE 80.HI TipTronic cu până la 6 cercevele motorizate. Fiecare cercevea are acționare proprie, iar în cazul unei uși glisante cu mai multe cercevele, comunicarea cu fiecare element se face printr-un modul de comandă, ascuns și el în profil.
Profilele din aluminiu combinate cu tehnologia de acționare și comandă special dezvoltată permit realizarea unor construcții de mari dimensiuni, cu cercevele până la 600 kg greutate și deschideri până la 18 m, realizând astfel spații de locuit extrem de luminoase.
Senzorii integrați garantează funcționarea sigură, fără accidente.
Schüco ASE 80.HI TipTronic se poate utiliza exclusiv în încăperi uscate.
Toate componentele sunt instalate vertical în profilele de toc sau cercevea.

Notă

Pentru maxim de confort oferim diverse opțiuni de comandă: tastatură cu LED direct pe element sau diverse tastaturi montate în cameră, acționare prin smartphone  prin aplicația Schüco sau prin conexiune directă la sistemul de management al clădirii prin gateway-urile App Schüco.

Schüco ASE 60 (Aluminium Sliding Elements) TipTronic – sisteme glisante cu acționare mecatronică integrată în profil

Schüco ASE 60 TipTronic este un sistem glisant cu elemente inovative de acționare și de comandă.
Toate componentele feroneriei sunt montate complet ascuns.
Sistemul glisant Schüco ASE 60 TipTronic oferă multe variante diferite de deschidere pentru proiectarea ușilor glisante cu acționare automată. În funcție de tipologie se pot realiza uși glisante Schüco ASE 60 TipTronic cu până la 6 cercevele motorizate. Fiecare cercevea are acționare proprie, iar în cazul unei uși glisante cu mai multe cercevele, comunicarea cu fiecare element se face printr-un modul de comandă, ascuns și el în profil.
Profilele din aluminiu combinate cu tehnologia de acționare și comandă special dezvoltată permit realizarea unor construcții de mari dimensiuni, cu cercevele până la 600 kg greutate și deschideri până la 18 m, pentru spații de locuit transparente.
Senzorii integrați garantează funcționarea sigură.
Schüco ASE 60 TipTronic se poate utiliza exclusiv în încăperi uscate.
Toate componentele sunt instalate vertical în profilele de toc sau cercevea.

Observație

Pentru maxim de confort oferim diverse opțiuni de acționare: taste LED direct pe element sau diverse tastaturi montate în cameră, acționare prin smartphone  prin aplicația Schüco sau prin conexiune directă la sistemul de management al clădirii prin gateway-urile App Schüco.

Sistemul Schüco ADS 65 HD Gen 2 pentru uși de dimensiuni mari cu trafic intens permanent, cu etanșeitate și izolare termică excelentă

Schüco ADS 65 HD Gen2 este o ușă din aluminiu robustă și izolată termic. Sistemul Schüco ADS 65 HD este o soluție constructivă care permite trafic intens și este potrivit pentru zone comerciale și rezidențiale. Sistemul a fost dezvoltat pentru proiecte în care sunt necesare uși simple cu performanțe bune.
Schüco ADS 65 HD are o construcție stabilă și oferă lățimi mari de deschidere. Sistemul poate fi integrat în automatizarea clădirii, de exemplu prin integrarea sistemului de control acces Schüco DCS.
Noua serie este o extensie a Schüco ADS 65 HD cu următoarele completări:
– Un nou sistem de etanșare în zona mediană pentru cerințe sporite privind etanșeitatea și izolarea termică
– Prag zero pentru acces fără bariere în clădire și confort pentru deschiderea ușilor spre interior și spre exterior

Observație

​Variante de execuție:

– uși cu un canat cu deschidere spre exterior cu prag zero si deschidere spre interior cu oprire si prag zero (faza 1 din toamna 2021)

– uși cu două canaturi , varianta de panica cu prag zero sau prag standard deschidere spre interior/exterior, conexiune Schüco AWS (faza 2 din primavara 2022)

Pentru fabricarea ușilor Schüco ADS 65 HD Gen2 se folosesc aceleași scule ca și pentru Schüco ADS 65 HD.

Pentru ferestre de acoperiș cu suprafață mare – eficiență energetică și flexibilitate în proiectare

​Izolație de bază bună, etanșeitate dovedită și design atractiv – acestea sunt atribute care fac din fereastra de acoperiș Schüco AWS 57 RO un succes!

Integrarea în sistemul de automatizare al clădirii este testată; a fost confirmată siguranță sistemului pentru construcții sofisticate de luminatoare în sisteme de fațade Schüco montant-traversă sau construcții aplicate sau în combinație cu sere Schüco.

Particularități ale ferestrei de acoperiș Schüco AWS 57 RO

În funcție de varianta de execuție, sunt posibile variante diferite de vitrare, de ex. cu sticlă izolată în trepte sau cu jaluzele înglobate în geamul termoizolant.

Construcție aplicată pe structură portantă din lemn AOC 75 (TI) pentru structuri portante cu deschideri mari

​Construcția aplicată pe lemn AOC 75 (TI) reunește eficiența energetică cu montajul eficient.

Noua gama de garnituri de etanșare permite, în special în zona de luminator, deschideri mari pentru ventilație.
Piesele de etanșare la îmbinarea dintre montanți și traverse se montează fără materiale de etanșare suplimentare.

Cu Janisol Arte 66, Jansen extinde gama Arte cu o soluție de fereastră oscilo-batantă atractivă: adâncimea de construcție creşte la 66 mm, ceea ce permite utilizarea unor vitraje mai groase, cu valori mai mari de izolare fonică.

Sistemul Janisol Arte 66 pentru ferestre și  vitraje fixe combină soluții pentru toate cerințele într-un singur sistem și formează baza pentru o gamă largă de aplicații în anveloparea clădirii. Avantajele funcționale sunt combinate cu aspectele arhitecturale și de proiectare. Componentele potrivite combină avantaje precum izolația termică ridicată, lățimi înguste ale profilului și feronerii ascunse pentru ferestrele care se deschid spre interior. În funcție de cerințele arhitecturale, sistemul de ferestre poate fi utilizat pentru ferestre împușcate  sau pentru benzi  de ferestre. În plus, sistemul poate fi utilizat pentru o mare varietate de tipologii cu deschidere spre interior.

Janisol Arte 66 oferă izolație termică optimizată energetic cu o valoare Uf ≥ 1,8 W / (m²K) cu o lățime vizibilă a cercevelei de 54 mm, în zona de profil inversor de numai 76 mm. Are un izolator PUR static, armat cu fibră de sticlă și poate fi echipat cu un izolator suplimentar în toc sau cercevea.

Sistemul convinge prin aspectul său filigranat, gama largă de profile și geometriile baghetelor de vitrare care permit un design individual și flexibil. În plus, feroneria ascunsă este pe placul arhitecților și proiectanților pentru aspectul elegant al elementelor.

Prelucrare: Utilizarea unui nou sistem de baghete de vitrare și garnitură nou dezvoltată pentru vitrare uscată facilitează instalarea vitrajului, la fel ca şi canalul pentru feronerie europeană  integrat în profil.

Construcție AOC 60 aplicată pe lemn (TI) cu excelentă izolare termică și prelucrare simplă

​Construcția aplicată pe lemn AOC 60 (TI) reunește eficiența energetică cu montajul eficient.

Fațadele verticale și luminatoarele pot fi executate cu înclinare a acoperișului de până la 7 ̊ .

Piesele de etanșare la îmbinarea dintre montanți și traverse se montează fără materiale de etanșare suplimentare.

Construcție aplicată pe structură portantă existentă din oțel, AOC 50 (ST), cu excelentă izolare termică și prelucrare simplă

Construcția AOC 50 pe oțel (ST) combină construcțiile eficiente energetic cu producția eficientă.

Fațadele verticale și luminatoarele pot fi executate cu înclinare a acoperișului de până la 7 ̊ .

Piesele de etanșare la îmbinarea dintre montanți și traverse se montează fără materiale de etanșare suplimentare.

Tehnologia de fixare cu bolțuri pe structura din oțel asigură perioade mai scurte de montaj, comparativ cu varianta sudată.