Schüco Symbiotic – O nouă serie de ferestre Design

​Schüco Symbiotic combină cele două materiale: aluminiu și PVC. Pentru partea din aluminiu de la exterior, finisarea suprafeței se face prin vopsire în câmp electrostatic, sau eloxare. Pentru profilul din PVC, orientat spre interiorul camerei, există o gamă de peste 200 de folii.  Construcția cu garnitură centrală atinge o valoare de izolare termică de Uf=1,1 W/m2K, care poate fi optimizată și mai mult cu un izolator suplimentar pentru toc. În Schüco Symbiotic pot fi utilizate vitraje până la 52 mm, iar lățimea vizibilă minimă este de 110 mm. Trei niveluri de etanșare pe toate laturile asigură o protecție perfectă împotriva curenților de aer, a umidității și a zgomotului. Schüco Symbiotic se poate utiliza în proiecte de construcții noi și de modernizare.

Observație

​Avantajele pe scurt:
– Aspectul filigranat și maximizarea luminii incidente în încăperi
– Prelucrare eficientă datorită montării simple prin clipsare a ramei din aluminiu pe rama din plastic.

Schüco AS PD 75.HI

Transparență la superlativ și aflux maximizat de lumină

​Schüco AS PD 75.HI este noua gamă de uși glisante Panorama Design, care are o gamă largă de caracteristici funcționale și trei variante de design.

Variante constructive
–  Access Line – accesibilitate
Seria Access Line se concentrează pe confort și ușurință în utilizare.
– Design Line – estetică și transparență maximă
Seria Design Line îndeplinește cele mai înalte cerințe de design (lățimi vizibile și aspect ).
– Performance Line – confort și design
Seria Performance Line combină cele mai bune caracteristici ale seriilor anterioare într-un singur sistem (de exemplu, motorizat + RC3).
Confort și design
– vizibilitate 100% și prag fără bariere
Transparență maximă și cea mai mare incidență posibilă a luminii
– Tocul se instalează ascuns în mod continuu în perete
100% la același nivel cu suprafața
– Mâner integrat încastrat
– Profil de acoperire dinamic pe ramă
Suprapunerea cercevelelor în zona mediană este minimă
– Lățime vizibilă de numai 35 mm pregătită pentru Schüco Seamless Integration cu Schüco FWS 35 PD
Mai puțină complexitate – fabricare mai simplă
– Număr redus de scule
– Pași simpli de procesare
Montaj simplu pe șantier
– Toc cu îmbinare în T ( cap în cap)

Observație

​Pregătiți pentru mai mult
– Protecție solară (combinație cu Schüco AB ZDS)
– Integrare în Schüco Building Skin Control (varianta motorizată Schüco TipTronic)
– Monitorizarea încuietorii pentru o securitate suplimentară

Fațadă elegantă din sticlă, cu izolare termică ridicată la nivelul casei pasive

Profilele fațadei sunt vizibile doar în cameră, la exterior au aspect de sticlă acoperită cu îmbinări filigranate.
Izolatoarele foarte izolate termic și geamurile termoizolante triple asigură cele mai mici valori Ucw până la nivelul casei pasive.
De asemenea, sistemul face posibilă proiectarea fațadelor cu aspect de geam semistructural.
Unitățile de inserție Schüco AWS 114, AWS 114.SI, AWS 114 SG și AWS 114 SG.SI se integrează perfect în fațada din sticlă: ca ferestre suspendate sau paralele care se deschid spre exterior, care se acționează manual sau prin Schüco TipTronic SimplySmart.

Schüco SmartActive – soluție inovativă pentru construcții din domenii sensibile la igienă

​Cerințele de igienă în clădirile publice, care sunt utilizate de către un număr mare de oameni și care deservesc domenii precum sănatate, îngrijire, educație, managementul sau transportului public continuă să crească. Schüco​ a răspuns la această provocare cu dezvoltarea primului sistem de ferestre cu suprafețe antimicrobiene. Mânerele Schüco SmartActive sunt acum disponibile în diverse variante de finisaj : elox, inox sau aspect inox. Schüco SmartActive se poate folosi pentru toate sistemele de ferestre Schüco AWS.

Gama de profile cu suprafețe active antimicrobiene este destinată exclusiv pentru interior. Germenii care vin în contact cu suprafețele Schüco SmartActive mor. Înmulțirea lor este împiedicată în mod eficient. Schüco SmartActive are efect antimicrobian și în plus elimină și alte microorganisme, cum sunt virușii și ciupercile. Testele de laborator au dovedit reducerea germenilor cu 99,9% în interval de 24 de ore. Acest interval de timp arată că suprafețele Schüco SmartActive nu înlocuiesc dezinfectarea suprafețelor. Însă, față de dezinfecție, care elimină toți germenii pentru scurt timp, acestea au efect permanent. Astfel Schüco SmartActive​ realizează o reducere semnificativă a germenilor între ciclurile de dezinfectare, întreținând în mod activ curățenia suprafețelor respective. Funcția de protecție antimicrobiană se realizează pe termen lung.

Schüco SmartActive, garantat fără nanoparticule

​Particulele de microargint folosite de noi nu pot penetra pielea omului de aceea se recomandă în mod expres folosirea lor.

Schüco VentoFrame Asonic – sistem de ventilație fonoizolant integrat în ferestre, pentru un climat interior sănătos

Schüco VentoFrame Asonic asigură o ventilație naturală cu un confort acustic și termic ridicat. În multe clădiri nu există un schimb de aer regulat care să ofere și izolare fonică în același timp:

Ferestrele deschise lasă să intre aerul curat, dar și zgomotul exterior deranjant. Schüco VentoFrame Asonic permite aerului să circule în clădiri fără apariția curenților de aer și elimină zgomotul exterior perturbator datorat ferestrelor deschise.

Pe parcursul dezvoltării acestui produs, a fost acordată o atenție specială fabricației rapide. Principiul monobloc (livrarea unei unități complete) face conectarea cu tocul ferestrei foarte stabilă și  execuția și mai etanșă.

9 variante constructive:
Schüco VentoFrame Asonic Air este potrivit pentru îndeplinirea cerințelor de bază cu privire la izolarea fonică și este optimizat pentru concepte de ventilație combinată. Modelele Schüco VentoFrame Asonic Air Light și Basic diferă prin valorile izolării fonice și ale debitelor de aer.
Schüco VentoFrame Asonic Comfort  garantează un nivel de izolare fonică și confort mai ridicate, datorită clapetei auto-reglante integrate, cu funcție antiretur. Schüco VentoFrame Asonic Comfort poate fi combinat cu un sistem de evacuare a aerului, care îmbunătățește semnificativ pierderile de energie și ventilație. Versiunile Schüco VentoFrame Asonic BasicHigh și Ultra permit adaptarea la cerințe individuale de ventilație și izolare fonică
Schüco VentoFrame Asonic Air HR/Comfort HR
Variantele HR- (High-Rise-) ale Schüco VentoFrame Asonic sunt echipate cu un sistem de protecție care asigură etanșeitatea optimă la apă. Echiparea HR este disponibilă pentru următoarele variante: Schüco VentoFrame Asonic Air Basic, Schüco VentoFrame Asonic Comfort Basic / High / Ultra

Fațada Schüco Green  – Aspect, protecție termică și umbrire datorită plantelor

Construcția specială de fațadă Schüco Green permite ecologizarea fațadei pentru 2 tipuri de fațade:
– în sistemul de fațadă unitized Schüco AF UDC 80
– în sistemul de fațadă montant-traversă Schüco FWS 50
Fațadele Schüco Green au un efect pozitiv durabil asupra mediului și asupra calității vieții în orașe.
S-a dovedit că ecologizarea fațadelor pe verticală reduce temperatura din interiorul orașului și așa-numitul efect de insulă de căldură.
Ecologizarea fațadei ca parte a fațadei Schüco produce oxigen, curăță aerul de poluanți și ajută la îmbunătățirea climatului urban. Cu mai multe zone verzi în fațade, peisajul urban este înfrumusețat în același timp și calitatea vieții în orașe este semnificativ crescută.
Ecologizarea fațadelor este benefică și pentru clădiri rezidențiale și pentru utilizatorii acestora: clădirile sunt protejate de influențele meteorologice, cum ar fi vântul, ploaia, grindina și radiațiile UV. În plus, plantele cresc eficient izolarea termică și fonică și oferă, de asemenea, umbrire naturală.

Notă

​În elementul verde, plantele au radăcini și cresc într-un pat de lână umplut cu substrat vegetal.

Acest material este clasificat ca material de construcție incombustibil (clasa A) și răspunde celor mai înalte cerințe de siguranță.

Schüco DriveTec – Ventilație naturală prin ferestre  – complet automatizată

Sistemul Schüco DriveTec este o soluție inovatoare pentru automatizarea clădirilor atât pentru construcții comerciale, cât și pentru cele rezidențiale.
Acționările sunt echipate cu motoare puternice, fără vibrații, silențioase, cu forță de acționare până la 1.500 N.
Sistemele de acţionare Schüco DriveTec sunt potrivite pentru ferestre batante (D), basculante (K) şi ferestre pentru luminatoare cu o greutate a cercevei de până la 200 kg, lăţimi de deschidere până la 800 mm (fereastra de luminator: 1000 mm) şi oferă un nivel ridicat de confort pentru utilizarea în ventilația zilnică.

Observație

Schüco DriveTec se poate utiliza exclusiv în încăperi uscate. Umiditate relativă 5% – 93% fără condensare.
Cand plouă sau când vântul depășește gradul 6 (14m/s – 49km/h – 120Pa) ferestrele trebuie închise.
Prin urmare, se recomandă insistent utilizarea unui detector de ploaie RM (263053) sau a unui detector de vânt și ploaie WRM (267732).

Schüco ASE 80.HI (Aluminium Sliding Elements) TipTronic – Sistem pentru uși glisante cu acționare mecatronică integrată în profil

Schüco ASE 80.HI TipTronic este un sistem glisant cu elemente inovative de acționare și de comandă.
Toate componentele feroneriei sunt montate complet ascuns.
Sistemul glisant Schüco ASE 80.HI TipTronic oferă multe variante diferite de deschidere pentru realizarea ușilor glisante cu acționare automată. În funcție de tipologie se pot realiza uși glisante Schüco ASE 80.HI TipTronic cu până la 6 cercevele motorizate. Fiecare cercevea are acționare proprie, iar în cazul unei uși glisante cu mai multe cercevele, comunicarea cu fiecare element se face printr-un modul de comandă, ascuns și el în profil.
Profilele din aluminiu combinate cu tehnologia de acționare și comandă special dezvoltată permit realizarea unor construcții de mari dimensiuni, cu cercevele până la 600 kg greutate și deschideri până la 18 m, realizând astfel spații de locuit extrem de luminoase.
Senzorii integrați garantează funcționarea sigură, fără accidente.
Schüco ASE 80.HI TipTronic se poate utiliza exclusiv în încăperi uscate.
Toate componentele sunt instalate vertical în profilele de toc sau cercevea.

Notă

Pentru maxim de confort oferim diverse opțiuni de comandă: tastatură cu LED direct pe element sau diverse tastaturi montate în cameră, acționare prin smartphone  prin aplicația Schüco sau prin conexiune directă la sistemul de management al clădirii prin gateway-urile App Schüco.

Schüco ASE 60 (Aluminium Sliding Elements) TipTronic – sisteme glisante cu acționare mecatronică integrată în profil

Schüco ASE 60 TipTronic este un sistem glisant cu elemente inovative de acționare și de comandă.
Toate componentele feroneriei sunt montate complet ascuns.
Sistemul glisant Schüco ASE 60 TipTronic oferă multe variante diferite de deschidere pentru proiectarea ușilor glisante cu acționare automată. În funcție de tipologie se pot realiza uși glisante Schüco ASE 60 TipTronic cu până la 6 cercevele motorizate. Fiecare cercevea are acționare proprie, iar în cazul unei uși glisante cu mai multe cercevele, comunicarea cu fiecare element se face printr-un modul de comandă, ascuns și el în profil.
Profilele din aluminiu combinate cu tehnologia de acționare și comandă special dezvoltată permit realizarea unor construcții de mari dimensiuni, cu cercevele până la 600 kg greutate și deschideri până la 18 m, pentru spații de locuit transparente.
Senzorii integrați garantează funcționarea sigură.
Schüco ASE 60 TipTronic se poate utiliza exclusiv în încăperi uscate.
Toate componentele sunt instalate vertical în profilele de toc sau cercevea.

Observație

Pentru maxim de confort oferim diverse opțiuni de acționare: taste LED direct pe element sau diverse tastaturi montate în cameră, acționare prin smartphone  prin aplicația Schüco sau prin conexiune directă la sistemul de management al clădirii prin gateway-urile App Schüco.

Sistemul Schüco ADS 65 HD Gen 2 pentru uși de dimensiuni mari cu trafic intens permanent, cu etanșeitate și izolare termică excelentă

Schüco ADS 65 HD Gen2 este o ușă din aluminiu robustă și izolată termic. Sistemul Schüco ADS 65 HD este o soluție constructivă care permite trafic intens și este potrivit pentru zone comerciale și rezidențiale. Sistemul a fost dezvoltat pentru proiecte în care sunt necesare uși simple cu performanțe bune.
Schüco ADS 65 HD are o construcție stabilă și oferă lățimi mari de deschidere. Sistemul poate fi integrat în automatizarea clădirii, de exemplu prin integrarea sistemului de control acces Schüco DCS.
Noua serie este o extensie a Schüco ADS 65 HD cu următoarele completări:
– Un nou sistem de etanșare în zona mediană pentru cerințe sporite privind etanșeitatea și izolarea termică
– Prag zero pentru acces fără bariere în clădire și confort pentru deschiderea ușilor spre interior și spre exterior

Observație

​Variante de execuție:

– uși cu un canat cu deschidere spre exterior cu prag zero si deschidere spre interior cu oprire si prag zero (faza 1 din toamna 2021)

– uși cu două canaturi , varianta de panica cu prag zero sau prag standard deschidere spre interior/exterior, conexiune Schüco AWS (faza 2 din primavara 2022)

Pentru fabricarea ușilor Schüco ADS 65 HD Gen2 se folosesc aceleași scule ca și pentru Schüco ADS 65 HD.