Schüco AS AL 75 | Soluție specială cu etanșare activă cu aer comprimat pentru uși glisante Panorama Design

Sistemul glisant Schüco Panorama Design AS AL 75 a fost dezvoltat împreună cu air-lux.
Atunci când este deschisă, ușa glisantă Schüco AS AL 75 lasă vizibil un prag rabatabil sau un prag de înălțime 0, care alunecă împreună cu cerceveaua.
Garnitura de etanșare cu aer, care poate fi umflată prin intermediul unui compresor și al unui buton separat, permite forme speciale ale elementelor cum ar fi rotunde sau înclinate.
Cercevele glisante cu dimensiuni până la 25 m².​Etanșarea pneumatică se poate adapta la mai multe toleranțe de construcție decât sistemele de etanșare convenționale. Lățimile de până la 8 m și înălțimile de până la 6 m cu o greutate de până la 1,8 tone permit glisarea foilor glisante ca o fațadă de sticlă – alunecând în mod silențios.​
Operare și funcționare
Operarea se face printr-un buton cu LED integrat, poziționat pe toc. Deschiderea și închiderea sunt silențioase – manuală sau motorizată, fără efort. Alte opțiuni de acces, cum ar fi comutator cu cheie, cod numeric, amprenta digitală sau transponder, sunt posibile în exterior. În cazul unei pene de curent, elementele pot fi acționate manual.
100% etanșeitate și proprietăți excelente de funcționare
În stare deschisă (când etanșarea este inactivă), cerrceveaua mobilă se deplasează cu un efort minim. Nu există niciun compromis între etanșeitate și proprietățile de rulare, ca în cazul sistemelor de etanșare convenționale (etanșare cu perie/EPDM).
Sistem de etanșare
Pentru o etanșare activă în stare închisă, prin apăsarea unui buton, aerul este pompat în garnitură. Acesta presează pe cerceveaua mobilă și etanșează complet spațiul dintre elementul glisant și toc. Pentru deschidere, butonul este apăsat din nou. Aerul iese și garnitura se comprimă.
Siguranță
Schüco AS AL 75 poate fi construit cu componente mecanice suplimentare și sticlă specială până la clasa de rezistență RC 3. Se poate utiliza sticlă rezistentă la glonț sau sticlă cu senzori cu grosime până la 58 mm. Sunt disponibile și componente electronice pentru monitorizare (poziție de închidere, blocare). Dispozitivele mobile, cum ar fi smartphone-urile și tabletele, pot fi conectate la sistemul de alarmă sau la sistemul de automatizare a locuinței.
Tipuri de deschidere
Schüco AS AL 75 poate fi construit doar cu o singură cale de rulare. Cerceveaua glisantă se deplasează în fața vitrajului fix din exterior.
Tipuri de deschidere posibile: Tip 2A/1, 2B, 2C, 2C, 1A perete interior, 2D/1, 2D/1 colț interior de 90° cu profil, 2D/1 colț exterior de 90° cu profil, 2C colț exterior de 90° cu profil, 2C colț interior de 90° cu profil, colțuri de sticlă la cerere.
Automatizare
Recomandăm motorizarea de la aprox. 600 kg. Motorizarea poate fi montată ulterior, la cerere. Acționarea air-lux este integrată în mod invizibil în toc pentru toate tipurile de deschideri și nu are nevoie de decupaje în tavan.
Construcția pragului
Pentru un confort maxim și o construcție a pragului adaptată persoanelor cu dizabilități, sistemul poate fi echipat opțional cu un prag ridicător sau cu o prag glisant. Atunci când se utilizează prag glisant, trebuie să existe un spațiu liber (fix) opus direcției de deschidere în care pragul glisant să se ​parcheze atunci când este închisă.
Protecție împotriva căderilor în interior
În interior, o balustradă din sticlă integrală poate fi integrată direct în sistem. Protecția împotriva căderilor este abia perceptibilă din exterior. Deoarece sticla securizată laminată de siguranță se află în interior și nu este expusă la intemperii, nu este necesară acoperirea marginii superioare a sticlei.

Observație

​Soluția specială pentru uși glisante a for dezvoltată în colaborare cu partenerul nostru air-lux , este prefabricată și livrată în KIT complet, direct pe șantier. Montajul și vitrarea sunt realizate de fațadier. ​

Schüco AS FD 90.HI – Sistem de uși pliante din aluminiu pentru transparență maximă

Elementele pliante vitrate Schüco AS FD 90.HI cu profile subțiri creează o legătură transparentă între interior și exterior.
Acest tip de construcție, care economisește spațiu, asigură lățimi maxime de deschidere pentru pasaje spațioase în restaurante, birouri și zone de locuit.
Schüco AS FD 90.HI are o funcționare lină și este deosebit de etanș datorită următoarelor proprietăți:
– cărucioare de tip nou și șine solide
– 4 nivele de etanșare în 2 profile de etanșare
– noi opțiuni de blocare asigură o etanșeitate mai mare
Schüco AS FD 90.HI este stabil și reglabil în același timp datorită următoarelor elemente:
– profile de reglare cu un domeniu de reglare de ± 8 mm
– cărucior de ghidare  pentru preluarea toleranțelor
– profile de toc întărite
Sunt disponibile multe tipuri de deschidere : spre interior și exterior, spre stânga și spre dreapta.
Sunt disponibile profile de cercevele cu două lățimi : de 41 mm pentru o lățime vizibilă minimă de 90 mm cu baghetă de vitrare ​de 15 mm și alternativ 48 mm pentru o lățime vizibilă de 104 mm cu baghetă de vitrare de 22 mm.
Schüco AS FD 90.HI oferă trei variante de prag diferite: toc perimetral, prag redus de 15 mm și prag fără bariere​.

Observație

Platforma pentru uși pliante Schüco AS FD – anvelopa mobilă a clădirii:
Toate tipurile de clădiri (construcții rezidențiale, construcții comerciale, renovări și construcții noi) pot fi dotate cu elemente mobile din Schüco AS FD 90.HI.
Accentul este pus pe sectorul rezidențial.

Schüco AWS Optimized – Izolare termică și prelucrare la un nou nivel

Schüco AWS optimizat este disponibil pentru sistemele de ferestre Schüco cu adâncimi de bază de 75 și 90 mm.
Noua tehnologie de izolare termică atinge o eficiență energetică îmbunătățită cu până la 20% pentru sistemele de ferestre – cu aceeași lățime vizibilă redusă.
Poate fi casa pasivă standard? Da – cu noua tehnologie Schüco AWS Optimised. Cu o bară izolatoare cu patru capete de spumă optimizată pentru profilele de cercevea ș  o bară izolatoare îmbunătățită pentru toc, o garnitură mediană optimizată și o izolație specială în falțul sticlei.
Componentele certificate PHI Darmstadt, potrivite pentru case pasive:
– Schüco AWS 75.SI+ optimized: fereastră certificată pentru case pasive de la o lățime vizibilă de 178 mm.
– Schüco AWS 90.SI+ optimized: fereastră certificată pentru case pasive de la o lățime vizibilă de 117 mm​​

Observație

Sunt disponibile următoarele serii de profile:
– Schüco AWS 75.SI+ optimized
– Schüco AWS 75 BS.SI+ optimized
– Schüco AWS 90.SI+ optimized
– Schüco AWS 90 BS.SI+ optimized​

Schüco AWS WoodDesign – Noua generație de ferestre din aluminiu și lemn

​Lemn natural pe aluminiu durabil: Schüco AWS WoodDesign combină ce este mai bun la cele două materiale.

Tâmplăria din aluminiu este placată pe partea interioară cu plăci de lemn adevărat. Aspectul cald, natural al lemnului este combinat cu siguranța și stabilitatea aluminiului durabil. Sunt disponibile profile cu două adâncimi de bază : de 75 și 90 mm.
Benzile decorative din lemn sunt lipite pe partea interioară a profilului de aluminiu pentru cercevea, creând o fereastră rezistentă la intemperii, stabilă și durabilă, cu aspect de lemn natural în interiorul  încăperilor.

Observație: Sunt posibile combinații cu profile selectate din alte serii (de exemplu, Schüco ASE, Schüco AS PD 75.HI, Schüco FWS 35 PD).

Serii disponibile​:
– Schüco AWS 75 BS.HI+ WoodDesign
– Schüco AWS 75 BS.SI+ WoodDesign
– Schüco AWS 90 BS.SI+ WoodDesign​

Schüco Symbiotic – O nouă serie de ferestre Design

​Schüco Symbiotic combină cele două materiale: aluminiu și PVC. Pentru partea din aluminiu de la exterior, finisarea suprafeței se face prin vopsire în câmp electrostatic, sau eloxare. Pentru profilul din PVC, orientat spre interiorul camerei, există o gamă de peste 200 de folii.  Construcția cu garnitură centrală atinge o valoare de izolare termică de Uf=1,1 W/m2K, care poate fi optimizată și mai mult cu un izolator suplimentar pentru toc. În Schüco Symbiotic pot fi utilizate vitraje până la 52 mm, iar lățimea vizibilă minimă este de 110 mm. Trei niveluri de etanșare pe toate laturile asigură o protecție perfectă împotriva curenților de aer, a umidității și a zgomotului. Schüco Symbiotic se poate utiliza în proiecte de construcții noi și de modernizare.

Observație

​Avantajele pe scurt:
– Aspectul filigranat și maximizarea luminii incidente în încăperi
– Prelucrare eficientă datorită montării simple prin clipsare a ramei din aluminiu pe rama din plastic.

Schüco AS PD 75.HI

Transparență la superlativ și aflux maximizat de lumină

​Schüco AS PD 75.HI este noua gamă de uși glisante Panorama Design, care are o gamă largă de caracteristici funcționale și trei variante de design.

Variante constructive
–  Access Line – accesibilitate
Seria Access Line se concentrează pe confort și ușurință în utilizare.
– Design Line – estetică și transparență maximă
Seria Design Line îndeplinește cele mai înalte cerințe de design (lățimi vizibile și aspect ).
– Performance Line – confort și design
Seria Performance Line combină cele mai bune caracteristici ale seriilor anterioare într-un singur sistem (de exemplu, motorizat + RC3).
Confort și design
– vizibilitate 100% și prag fără bariere
Transparență maximă și cea mai mare incidență posibilă a luminii
– Tocul se instalează ascuns în mod continuu în perete
100% la același nivel cu suprafața
– Mâner integrat încastrat
– Profil de acoperire dinamic pe ramă
Suprapunerea cercevelelor în zona mediană este minimă
– Lățime vizibilă de numai 35 mm pregătită pentru Schüco Seamless Integration cu Schüco FWS 35 PD
Mai puțină complexitate – fabricare mai simplă
– Număr redus de scule
– Pași simpli de procesare
Montaj simplu pe șantier
– Toc cu îmbinare în T ( cap în cap)

Observație

​Pregătiți pentru mai mult
– Protecție solară (combinație cu Schüco AB ZDS)
– Integrare în Schüco Building Skin Control (varianta motorizată Schüco TipTronic)
– Monitorizarea încuietorii pentru o securitate suplimentară

Fațadă elegantă din sticlă, cu izolare termică ridicată la nivelul casei pasive

Profilele fațadei sunt vizibile doar în cameră, la exterior au aspect de sticlă acoperită cu îmbinări filigranate.
Izolatoarele foarte izolate termic și geamurile termoizolante triple asigură cele mai mici valori Ucw până la nivelul casei pasive.
De asemenea, sistemul face posibilă proiectarea fațadelor cu aspect de geam semistructural.
Unitățile de inserție Schüco AWS 114, AWS 114.SI, AWS 114 SG și AWS 114 SG.SI se integrează perfect în fațada din sticlă: ca ferestre suspendate sau paralele care se deschid spre exterior, care se acționează manual sau prin Schüco TipTronic SimplySmart.

Schüco SmartActive – soluție inovativă pentru construcții din domenii sensibile la igienă

​Cerințele de igienă în clădirile publice, care sunt utilizate de către un număr mare de oameni și care deservesc domenii precum sănatate, îngrijire, educație, managementul sau transportului public continuă să crească. Schüco​ a răspuns la această provocare cu dezvoltarea primului sistem de ferestre cu suprafețe antimicrobiene. Mânerele Schüco SmartActive sunt acum disponibile în diverse variante de finisaj : elox, inox sau aspect inox. Schüco SmartActive se poate folosi pentru toate sistemele de ferestre Schüco AWS.

Gama de profile cu suprafețe active antimicrobiene este destinată exclusiv pentru interior. Germenii care vin în contact cu suprafețele Schüco SmartActive mor. Înmulțirea lor este împiedicată în mod eficient. Schüco SmartActive are efect antimicrobian și în plus elimină și alte microorganisme, cum sunt virușii și ciupercile. Testele de laborator au dovedit reducerea germenilor cu 99,9% în interval de 24 de ore. Acest interval de timp arată că suprafețele Schüco SmartActive nu înlocuiesc dezinfectarea suprafețelor. Însă, față de dezinfecție, care elimină toți germenii pentru scurt timp, acestea au efect permanent. Astfel Schüco SmartActive​ realizează o reducere semnificativă a germenilor între ciclurile de dezinfectare, întreținând în mod activ curățenia suprafețelor respective. Funcția de protecție antimicrobiană se realizează pe termen lung.

Schüco SmartActive, garantat fără nanoparticule

​Particulele de microargint folosite de noi nu pot penetra pielea omului de aceea se recomandă în mod expres folosirea lor.

Schüco VentoFrame Asonic – sistem de ventilație fonoizolant integrat în ferestre, pentru un climat interior sănătos

Schüco VentoFrame Asonic asigură o ventilație naturală cu un confort acustic și termic ridicat. În multe clădiri nu există un schimb de aer regulat care să ofere și izolare fonică în același timp:

Ferestrele deschise lasă să intre aerul curat, dar și zgomotul exterior deranjant. Schüco VentoFrame Asonic permite aerului să circule în clădiri fără apariția curenților de aer și elimină zgomotul exterior perturbator datorat ferestrelor deschise.

Pe parcursul dezvoltării acestui produs, a fost acordată o atenție specială fabricației rapide. Principiul monobloc (livrarea unei unități complete) face conectarea cu tocul ferestrei foarte stabilă și  execuția și mai etanșă.

9 variante constructive:
Schüco VentoFrame Asonic Air este potrivit pentru îndeplinirea cerințelor de bază cu privire la izolarea fonică și este optimizat pentru concepte de ventilație combinată. Modelele Schüco VentoFrame Asonic Air Light și Basic diferă prin valorile izolării fonice și ale debitelor de aer.
Schüco VentoFrame Asonic Comfort  garantează un nivel de izolare fonică și confort mai ridicate, datorită clapetei auto-reglante integrate, cu funcție antiretur. Schüco VentoFrame Asonic Comfort poate fi combinat cu un sistem de evacuare a aerului, care îmbunătățește semnificativ pierderile de energie și ventilație. Versiunile Schüco VentoFrame Asonic BasicHigh și Ultra permit adaptarea la cerințe individuale de ventilație și izolare fonică
Schüco VentoFrame Asonic Air HR/Comfort HR
Variantele HR- (High-Rise-) ale Schüco VentoFrame Asonic sunt echipate cu un sistem de protecție care asigură etanșeitatea optimă la apă. Echiparea HR este disponibilă pentru următoarele variante: Schüco VentoFrame Asonic Air Basic, Schüco VentoFrame Asonic Comfort Basic / High / Ultra

Fațada Schüco Green  – Aspect, protecție termică și umbrire datorită plantelor

Construcția specială de fațadă Schüco Green permite ecologizarea fațadei pentru 2 tipuri de fațade:
– în sistemul de fațadă unitized Schüco AF UDC 80
– în sistemul de fațadă montant-traversă Schüco FWS 50
Fațadele Schüco Green au un efect pozitiv durabil asupra mediului și asupra calității vieții în orașe.
S-a dovedit că ecologizarea fațadelor pe verticală reduce temperatura din interiorul orașului și așa-numitul efect de insulă de căldură.
Ecologizarea fațadei ca parte a fațadei Schüco produce oxigen, curăță aerul de poluanți și ajută la îmbunătățirea climatului urban. Cu mai multe zone verzi în fațade, peisajul urban este înfrumusețat în același timp și calitatea vieții în orașe este semnificativ crescută.
Ecologizarea fațadelor este benefică și pentru clădiri rezidențiale și pentru utilizatorii acestora: clădirile sunt protejate de influențele meteorologice, cum ar fi vântul, ploaia, grindina și radiațiile UV. În plus, plantele cresc eficient izolarea termică și fonică și oferă, de asemenea, umbrire naturală.

Notă

​În elementul verde, plantele au radăcini și cresc într-un pat de lână umplut cu substrat vegetal.

Acest material este clasificat ca material de construcție incombustibil (clasa A) și răspunde celor mai înalte cerințe de siguranță.