Știri

august 16, 2023

Avenue Offices and Lifestyle

Avenue Offices and Lifestyle, etalon de eleganță

Clădirea Avenue Offices and Lifestyle reflectă pe fațadele sale de sticlă mediul urban înconjurător. Inițial imobilul a fost proiectat ca hotel, dar după 5 ani a fost transformat într-o clădire de birouri. Toate fațadele au fost demolate și reconstruite. Pentru că s-a dorit realizarea unui aspect optic deosebit  s-a ales o fațadă structurală din aluminiu Schüco FWS 50 SG.  Acest sistem conferă o nouă dimensiune a libertății creative: anvelopa clădirii are o influență decisivă asupra caracterului unei clădiri. Datorită unei tehnici speciale de vitrare, fațadele cu geam structural nu necesită profile presoare. Acest lucru conferă fațadei, unde numai rostul cap la cap este vizibil din exterior, o impresie de ansamblu deosebit de armonioasă, la exterior fiind vizibil doar un rost îngust.

 

Pentru a putea pune noi accente arhitecturale pe acest tip de perete cortină , a fost nevoie de o soluție de elemente mobile cu aspect similar fațadei, fără prinderi vizibile. Ferestrele realizate din sistem Schüco AWS 114 SG, se integrează perfect în fațadă, doar când sunt deschise își fac simțite prezența, ca un joc de elemente elegante și discrete. Pentru a construi un joc de volume pe fațada dinspre strada Lazo, arhitecții au realizat un caroiaj interesant, construit din bond și prins mecanic de profilele fațadei.

Design și funcționalitate

Soluția de fațadă structurală din aluminiu nu impresionează doar prin aspect, ea are și caracteristici mecanice foarte bune. Cu profilele cu lățime vizibilă ( doar la interior) de 50 mm, se pot realiza elemente de dimensiuni mari. Iar din punct de vedere al eficienței energetice, coeficientul de transfer termic de 1,4 W/m2K este o garanție al confortului termic în interior

Ușa de intrare în această clădire de birouri trebuia să răspundă la mai multe cerințe tehnice și funcționale, dar 2 le evidențiem acum. Pentru a rezista unui număr mare de cicluri de deschidere/închideri s-a ales varianta de uși din aluminiu Schüco ADS 65 HD – Heavy Duty – pentru trafic intens. Și pentru ușa s-a păstrat același aspect de sticlă structurală, sticla fiind lipită pe cercevea. Iar balamale ascunse definitivează designul acestei uși cu două canaturi, marcată la exterior doar de mânerul design din inox.

Conceptul minimalist al fațadei, cu aspect uniform, astfel încât din exterior cu greu se poate distinge peretele cortină de fereastră, sau peretele cortină de ușă, are un farmec arhitectural contemporan. Și a fost transpus în realitate cu succes, cu sistemele Schüco.

Locație: str. Serghei Lazo 38, mun. Chișinău, Rep. Moldova

Arhitect: Igor Păduraru, Iurie Melnic, Andrieș Mihail, AXYZ Studio
Prelucrător: Eurostil Construct
Produse: Schüco FWS 50 SG, Schüco AWS 114 SG, Schüco ADS 65 HD