Știri

iunie 5, 2023

Designul și funcționalitatea se completează reciproc, fiind la fel de importante

Asa cum suntem obisnuiti, partenerul Alukönigstahl pentru sisteme din otel, Jansen, va ocupa la BAU 2023 standul nr.320 din hala B1

Impreuna vom arăta vizitatorilor târgului cum profilele pentru fațade, ferestre și uși de la Jansen armonizează funcționalitatea, estetica și designul și cate posibilități oferă oțelul, atât arhitecților cât și fatadierilor. Cu sistemele de profile din oțel de la Jansen, sunt posibile forme și suprafețe care cu greu pot fi realizate cu un alt material. Jansen va prezenta dezvoltări interesante; inclusiv:
– fațada cu formă liberă Jansen VISS3, care redefinește fațada
– o fereastră batanta extrem de mare, sistem Janisol Arte 66, care depășește dimensiunile ferestrelor convenționale
– balamaua 3D+, brevetată,  cu „reglarea independent de axă” brevetată.
– ușile Jansen Arte 2.0, introduse în toamna anului 2022, care completează sistemul Janisol Arte.
Construim durabil pentru generațiile viitoare
Pentru ALUKÖNIGSTAHL și Jansen, sustenabilitea include utilizarea eficientă și conștientă a resurselor naturale. Oțelul este un material de construcție natural și regenerativ. Profilele din oțel au  capacitate portanta mare chiar dacă au dimensiuni reduse, acest lucru duce la economie de material, reduce volumul construcției și costurile de exploatare. Sistemele din oțel sunt durabile și își păstrează valoarea în timp. Oțelul poate fi reciclat la sfârșitul ciclului său de viață util; rata de colectare este cea mai mare dintre toate materialele utilizate în construcții. Astfel, construirea cu sisteme din oțel contribuie semnificativ la protecția mediului și a climei. În plus, sistemele din oțel oferă un grad ridicat de diversitate în materie de proiectare. În același timp, acestea asigură nevoile elementare de bază, cum ar fi protecția împotriva vântului și a intemperiilor, a zgomotului, a furtului și a incendiilor. Pentru că, în cele din urmă, furnizorii de sisteme din oțel pentru ferestre, uși și fațade au succes doar dacă oamenii se simt confortabil într-o clădire realizată și pentru generațiile următoare.
Containerul Jansen Design în zona în aer liber
completează prezentarea celui mai important producător european de sisteme din oțel pentru ferestre, uși și fațade la BAU 2023. Designul său atrăgător face din Containerul Design  un punct de atracție căruia nimeni nu-i poate rezista: pereții exteriori au fost înlocuiți cu elemente din oțel Jansen; în interior se află mostre de mici dimensiuni. Jansen nu echivalează termenul „design” doar cu un aspect atrăgător, ci dorește să ofere utilizatorilor și producătorilor un design sofisticat și avansat din punct de vedere tehnic. De exemplu, sistemele Jansen Arte 2.0 sau Arte 66 permit executarea unor elemente cu aspect filigranat care permit toate tipurile de deschidere și sunt, prin urmare, foarte versatile. Balamalele zvelte sunt, de asemenea, atrăgătoare din punct de vedere vizual, la fel ca și variantele cele trei variante de finisaj: oțel, oțel inoxidabil și oțel Corten.