Schüco Symbiotic – O nouă serie de ferestre Design

​Schüco Symbiotic combină cele două materiale: aluminiu și PVC. Pentru partea din aluminiu de la exterior, finisarea suprafeței se face prin vopsire în câmp electrostatic, sau eloxare. Pentru profilul din PVC, orientat spre interiorul camerei, există o gamă de peste 200 de folii.  Construcția cu garnitură centrală atinge o valoare de izolare termică de Uf=1,1 W/m2K, care poate fi optimizată și mai mult cu un izolator suplimentar pentru toc. În Schüco Symbiotic pot fi utilizate vitraje până la 52 mm, iar lățimea vizibilă minimă este de 110 mm. Trei niveluri de etanșare pe toate laturile asigură o protecție perfectă împotriva curenților de aer, a umidității și a zgomotului. Schüco Symbiotic se poate utiliza în proiecte de construcții noi și de modernizare.

Observație

​Avantajele pe scurt:
– Aspectul filigranat și maximizarea luminii incidente în încăperi
– Prelucrare eficientă datorită montării simple prin clipsare a ramei din aluminiu pe rama din plastic.

Schüco AS PD 75.HI

Transparență la superlativ și aflux maximizat de lumină

​Schüco AS PD 75.HI este noua gamă de uși glisante Panorama Design, care are o gamă largă de caracteristici funcționale și trei variante de design.

Variante constructive
–  Access Line – accesibilitate
Seria Access Line se concentrează pe confort și ușurință în utilizare.
– Design Line – estetică și transparență maximă
Seria Design Line îndeplinește cele mai înalte cerințe de design (lățimi vizibile și aspect ).
– Performance Line – confort și design
Seria Performance Line combină cele mai bune caracteristici ale seriilor anterioare într-un singur sistem (de exemplu, motorizat + RC3).
Confort și design
– vizibilitate 100% și prag fără bariere
Transparență maximă și cea mai mare incidență posibilă a luminii
– Tocul se instalează ascuns în mod continuu în perete
100% la același nivel cu suprafața
– Mâner integrat încastrat
– Profil de acoperire dinamic pe ramă
Suprapunerea cercevelelor în zona mediană este minimă
– Lățime vizibilă de numai 35 mm pregătită pentru Schüco Seamless Integration cu Schüco FWS 35 PD
Mai puțină complexitate – fabricare mai simplă
– Număr redus de scule
– Pași simpli de procesare
Montaj simplu pe șantier
– Toc cu îmbinare în T ( cap în cap)

Observație

​Pregătiți pentru mai mult
– Protecție solară (combinație cu Schüco AB ZDS)
– Integrare în Schüco Building Skin Control (varianta motorizată Schüco TipTronic)
– Monitorizarea încuietorii pentru o securitate suplimentară

Fațadă elegantă din sticlă, cu izolare termică ridicată la nivelul casei pasive

Profilele fațadei sunt vizibile doar în cameră, la exterior au aspect de sticlă acoperită cu îmbinări filigranate.
Izolatoarele foarte izolate termic și geamurile termoizolante triple asigură cele mai mici valori Ucw până la nivelul casei pasive.
De asemenea, sistemul face posibilă proiectarea fațadelor cu aspect de geam semistructural.
Unitățile de inserție Schüco AWS 114, AWS 114.SI, AWS 114 SG și AWS 114 SG.SI se integrează perfect în fațada din sticlă: ca ferestre suspendate sau paralele care se deschid spre exterior, care se acționează manual sau prin Schüco TipTronic SimplySmart.

Schüco SensTrack wireless – Supravegherea stării deschis/inchis a ferestrei pentru un management cu nivel crescut de securitate al clădirilor

Schüco SensTrack wireless este un monitor de stare deschis/ închis al ferestrei, care funcționează fără baterie.
– Autosuficient energetic, durabil și fără întreținere
Schüco SensTrack wireless funcționează fără o sursă de alimentare externă de la rețea  sau baterii. Energia pentru transmiterea de date ca urmarea a monitorizării închiderii ferestrei este obținută în timpul operațiilor de deschidere și închidere a fereastrei: mișcarea de rotire a mânerului ferestrei pune în mișcare feroneria și mută rola de blocare în piesa de închidere cu senzor și emițător radio wireless Schüco SensTrack​ . Faptul că nu există o sursă externă de energie face ca monitorizarea stării ferestrei folosind Schüco SensTrack wireless să fie deosebit de durabilă și fără întreținere, deoarece soluția funcționează fără baterii sau o conexiune separată de alimentare.
– Securitate sporită
Schüco SensTrack wireless detectează ferestrele deschise și, în cazul unei spargeri, poate activa un sistem de alarmă integrat în sistemul smart home, de exemplu.
– Eficienta energetica
Dacă se dorește, senzorul raportează, de asemenea, starea de ferestre deschise termostatelor radiatoarelor conectate în rețea, astfel încât acestea să se oprească în timpul perioadelor de ventilație.
– Este potrivit pentru construcție nouă, recondiționare și modernizare
Schüco SensTrack wireless poate fi instalat și adaptat direct în sistemele de ferestre Schüco AWS cu feronerie Schüco AvanTec SimplySmart. Componenta sistemului este ascunsă prin integrăre în nutul pentru feronerie și, prin urmare, este instalată ascuns. Aspectul ferestrei rămâne neafectat. În plus, montajul ascuns protejează împotriva manipulării și accesului din exterior.

Observație

​Piesa de închidere transmite pe unde radio semnale despre starea închis/deschis a ferestrei, fără să aiba nevoie de alimentare /baterie. Poate di conectat și comunica cu alte sisteme cu  sistem de operare EnOcean . Sunt posibile și variante de gateway​ către sisteme KNX. Rotirea mânerului ferestrei declanșează un semnal EnOcean cu informații despre starea de închidere a elementului mobil, care este trimis wireless către receptor.

Schüco SmartActive – soluție inovativă pentru construcții din domenii sensibile la igienă

​Cerințele de igienă în clădirile publice, care sunt utilizate de către un număr mare de oameni și care deservesc domenii precum sănatate, îngrijire, educație, managementul sau transportului public continuă să crească. Schüco​ a răspuns la această provocare cu dezvoltarea primului sistem de ferestre cu suprafețe antimicrobiene. Mânerele Schüco SmartActive sunt acum disponibile în diverse variante de finisaj : elox, inox sau aspect inox. Schüco SmartActive se poate folosi pentru toate sistemele de ferestre Schüco AWS.

Gama de profile cu suprafețe active antimicrobiene este destinată exclusiv pentru interior. Germenii care vin în contact cu suprafețele Schüco SmartActive mor. Înmulțirea lor este împiedicată în mod eficient. Schüco SmartActive are efect antimicrobian și în plus elimină și alte microorganisme, cum sunt virușii și ciupercile. Testele de laborator au dovedit reducerea germenilor cu 99,9% în interval de 24 de ore. Acest interval de timp arată că suprafețele Schüco SmartActive nu înlocuiesc dezinfectarea suprafețelor. Însă, față de dezinfecție, care elimină toți germenii pentru scurt timp, acestea au efect permanent. Astfel Schüco SmartActive​ realizează o reducere semnificativă a germenilor între ciclurile de dezinfectare, întreținând în mod activ curățenia suprafețelor respective. Funcția de protecție antimicrobiană se realizează pe termen lung.

Schüco SmartActive, garantat fără nanoparticule

​Particulele de microargint folosite de noi nu pot penetra pielea omului de aceea se recomandă în mod expres folosirea lor.

Schüco VentoFrame Asonic – sistem de ventilație fonoizolant integrat în ferestre, pentru un climat interior sănătos

Schüco VentoFrame Asonic asigură o ventilație naturală cu un confort acustic și termic ridicat. În multe clădiri nu există un schimb de aer regulat care să ofere și izolare fonică în același timp:

Ferestrele deschise lasă să intre aerul curat, dar și zgomotul exterior deranjant. Schüco VentoFrame Asonic permite aerului să circule în clădiri fără apariția curenților de aer și elimină zgomotul exterior perturbator datorat ferestrelor deschise.

Pe parcursul dezvoltării acestui produs, a fost acordată o atenție specială fabricației rapide. Principiul monobloc (livrarea unei unități complete) face conectarea cu tocul ferestrei foarte stabilă și  execuția și mai etanșă.

9 variante constructive:
Schüco VentoFrame Asonic Air este potrivit pentru îndeplinirea cerințelor de bază cu privire la izolarea fonică și este optimizat pentru concepte de ventilație combinată. Modelele Schüco VentoFrame Asonic Air Light și Basic diferă prin valorile izolării fonice și ale debitelor de aer.
Schüco VentoFrame Asonic Comfort  garantează un nivel de izolare fonică și confort mai ridicate, datorită clapetei auto-reglante integrate, cu funcție antiretur. Schüco VentoFrame Asonic Comfort poate fi combinat cu un sistem de evacuare a aerului, care îmbunătățește semnificativ pierderile de energie și ventilație. Versiunile Schüco VentoFrame Asonic BasicHigh și Ultra permit adaptarea la cerințe individuale de ventilație și izolare fonică
Schüco VentoFrame Asonic Air HR/Comfort HR
Variantele HR- (High-Rise-) ale Schüco VentoFrame Asonic sunt echipate cu un sistem de protecție care asigură etanșeitatea optimă la apă. Echiparea HR este disponibilă pentru următoarele variante: Schüco VentoFrame Asonic Air Basic, Schüco VentoFrame Asonic Comfort Basic / High / Ultra

Fațada Schüco Green  – Aspect, protecție termică și umbrire datorită plantelor

Construcția specială de fațadă Schüco Green permite ecologizarea fațadei pentru 2 tipuri de fațade:
– în sistemul de fațadă unitized Schüco AF UDC 80
– în sistemul de fațadă montant-traversă Schüco FWS 50
Fațadele Schüco Green au un efect pozitiv durabil asupra mediului și asupra calității vieții în orașe.
S-a dovedit că ecologizarea fațadelor pe verticală reduce temperatura din interiorul orașului și așa-numitul efect de insulă de căldură.
Ecologizarea fațadei ca parte a fațadei Schüco produce oxigen, curăță aerul de poluanți și ajută la îmbunătățirea climatului urban. Cu mai multe zone verzi în fațade, peisajul urban este înfrumusețat în același timp și calitatea vieții în orașe este semnificativ crescută.
Ecologizarea fațadelor este benefică și pentru clădiri rezidențiale și pentru utilizatorii acestora: clădirile sunt protejate de influențele meteorologice, cum ar fi vântul, ploaia, grindina și radiațiile UV. În plus, plantele cresc eficient izolarea termică și fonică și oferă, de asemenea, umbrire naturală.

Notă

​În elementul verde, plantele au radăcini și cresc într-un pat de lână umplut cu substrat vegetal.

Acest material este clasificat ca material de construcție incombustibil (clasa A) și răspunde celor mai înalte cerințe de siguranță.

Schüco IoF Internet of Facades – Elemente cu viitor  – digitalizarea anvelopei clădirii

Internet of Facades (IoF) este susținut de un nou modul al software-ului PlanToBuild.

PlanToBuild permite gestionarea centrală și utilizarea datelor generate de senzorii Schüco IoF. PlanToBuild afișează și informații despre codurile ID Schüco IoF.
Acest sistem permite facility managementului  să localizeze elementele existente în modelul clădirii, să acceseze informații și să inițieze comenzi de întreținere.
Cu conceptul Schüco IoF (Internet of Facades), Schüco își propune să digitizeze toate elementele anvelopei unei clădiri.
O fereastră poate fi mai mult decât o fereastră. Senzorul Schüco IoF permite monitorizarea digitală a elementelor:
– informații pentru întreținere (cicluri de deschidere)
– detectarea stării (închis/deschis)
– Idee: înregistrarea valoriilor (temperatură, umiditate, CO2)
Cu Schüco IoF (Internet of Façades) poate fi creat jurnalul elementului. Toate informațiile specifice elementului, cum ar fi data instalării, tipul elementului, documentele, fotografiile sau lista de piese pot fi alocate elementului. Digitalizarea completă a procesului de întreținere de la planificare la documentare este posibilă cu Schüco IoF (Internet of Façades).

Observație

Aplicație: sunt disponibile aplicație web și aplicație mobilă pentru iOS și Android

Schüco IoF ID: O etichetă de pe element permite, datorită codului NFC și QR integrat, ca toate datele stocate pentru element să fie vizualizate pe un dispozitiv mobil printr-o aplicație mobilă sau în birou printr-o aplicație web.

Schüco IoF Sensor: înregistrează și transmite informații despre întreținere, date de stare, etc.

Primul sistem pentru protecție solară și antiorbire complet integrat în profil

Folosirea sistemelor exterioare de protecție solară nu este uneori posibilă sau dorită, de ex. datorită evenimentelor meteorologice extreme sau când afectează designul fațadei. Schüco Integralmaster este un sistem de rulou interior fără casetă și ghidaje laterale. Schüco Integralmaster este montat ascuns în profilele fațadei.
Schüco Integralmaster este acționat cu un motor SMI de 24 V cc. Perdeaua se deplasează de sus în jos și este prevăzută cu senzori pentru depistarea obstacolelor. Caseta ruloului se montează în sistem plud-and-play în profile de traversă special concepute. Șinele de rulare integrate în montanți asigură protecția la orbire, eliminând posibilitatea formării unor fante de lumină laterale.

Observație

Schüco Integralmasters este compatibil cu toate sistemele convenționale de automatizare.
Schüco Integralmaster poate fi controlat automat și printr-o stație meteo.

Schüco Fabrication Data Center mobil – Soluție digitalizată flexibilă pentru ateliere

Schüco Fabrication Data Center este un instrument hardware si software care susține procesul de fabricație. Toate informațiile relevante pentru prelucrare  pot fi accesate în atelier, prin intermediul Schüco FDC – iar Schüco FDC mobil face acest lucru posibil la fiecare punct de lucru – toate funcțiile sunt acum disponibile și pe tabletă. 
Schüco Fabrication Data Center mobil aduce în atelier toate informațiile despre proiect și din catalog. Programul de calcul include o versiune SchüCal/JANIsoft special adaptată proceselor de producție și documentația completă AKS TechDoc. Ecranul tactil al tabletei Schüco Fabrication Data Center este operat ușor și asigură fabricarea rapidă și eficientă ale elementelor din aluminiu. Profilele etichetate cu coduri de bare după tăiere pot fi recunoscute de camera tabletei iar programul SchüCal/JANIsoft găsește imediat poziția de fabricat. Documentele asociate, de exemplu planurile de îmbinare ale profilelor pot fi afișate imediat. Prelucrătorul vede toate prelucrările în 3D și recunoaște cu ușurință toate detaliile articolului. Cu un clic ajunge la pagina de catalog potrivită, mult mai rapid decât cautarea în cataloage tipărite. Datorită serviciului de actualizare, toate datele sunt permanent actualizate.

Funcționare:
– Mereu actualizat 
Schüco FDC mobil prezintă  informații despre elemente, desene și liste de prelucrare, exact acolo unde este nevoie de ele în procesul de fabricație. Alte informații suplimentare despre produse și video de montaj sunt mereu disponibile, permanent actualizate, în cataloagele online în AKS TechDoc.
– Siguranță în fabricație 
Controlul vizual în modul 3D oferă un plus de siguranță procesului de fabricație. Acest lucru crește calitatea produselor și reduce timpul de producție.
– Montaj simplificat al feroneriei 
Software-ul pentru tija de acționare inclus în Schüco FDC mobil comandă mașina automată pentru prelucrarea tijei de acționare Schüco LA 10 și astfel procesul de prelucrare al feroneriei Schüco AvanTec Simply Smart devine sigur, simplu și rapid. Informațiile despre numărul de articol și poziția fiecărei componente de feronerie, afișate pe ecran, simplifică montajul manual al feroneriei.
– Alocarea profilelor 
Camera integrată asigură alocarea corectă a profilelor. Prin scanarea codului de bare aplicat pe profile după tăiere se deschide imediat poziția corespunzătoare în SchüCal și profilul este evidențiat acolo. Aici pot fi găsite toate informațiile despre elemente și desenele de prelucrare necesare pentru o fabricație corectă.
– Prezentarea desenelor 
Cu Schüco FDC mobil pot fi prezentate pe ecran, de exemplu, desene CAD, care prezintă ultimul stadiu de prelucrare al profilelor, care au fost salvate în rețea. Astfel sunteți siguri că folosiți mereu cele mai recente date pentru un proiect.
– Sincronizarea datelor pe server 
Toatele datele care sunt modificate pe Schüco FDC mobil, ca de exempu lista de materiale existente în depozit sau verificarea listelor de lansare în execuție, prin stocarea pe un server, sunt mereu sincronizate pentru toate stațiile de lucru.
– Suport CPF ( Controlul Producției în Fabrica)
Schüco FDC mobil ajută la controlul propriu al producției în fabrică. Formularul CPF completat  este fotografiat și salvat în proiectul din SchüCal. Astfel se asigură imuabilitatea documentului și respectați prevederile legale.
Cu Schüco Fabrication Data Center mobil, producătorii pot economisi timp și bani în atelier și asigură, de asemenea, calitatea produselor. .

Notă

Alte produse asemănătoare: