Schüco AS AL 75 | Soluție specială cu etanșare activă cu aer comprimat pentru uși glisante Panorama Design

Sistemul glisant Schüco Panorama Design AS AL 75 a fost dezvoltat împreună cu air-lux.
Atunci când este deschisă, ușa glisantă Schüco AS AL 75 lasă vizibil un prag rabatabil sau un prag de înălțime 0, care alunecă împreună cu cerceveaua.
Garnitura de etanșare cu aer, care poate fi umflată prin intermediul unui compresor și al unui buton separat, permite forme speciale ale elementelor cum ar fi rotunde sau înclinate.
Cercevele glisante cu dimensiuni până la 25 m².​Etanșarea pneumatică se poate adapta la mai multe toleranțe de construcție decât sistemele de etanșare convenționale. Lățimile de până la 8 m și înălțimile de până la 6 m cu o greutate de până la 1,8 tone permit glisarea foilor glisante ca o fațadă de sticlă – alunecând în mod silențios.​
Operare și funcționare
Operarea se face printr-un buton cu LED integrat, poziționat pe toc. Deschiderea și închiderea sunt silențioase – manuală sau motorizată, fără efort. Alte opțiuni de acces, cum ar fi comutator cu cheie, cod numeric, amprenta digitală sau transponder, sunt posibile în exterior. În cazul unei pene de curent, elementele pot fi acționate manual.
100% etanșeitate și proprietăți excelente de funcționare
În stare deschisă (când etanșarea este inactivă), cerrceveaua mobilă se deplasează cu un efort minim. Nu există niciun compromis între etanșeitate și proprietățile de rulare, ca în cazul sistemelor de etanșare convenționale (etanșare cu perie/EPDM).
Sistem de etanșare
Pentru o etanșare activă în stare închisă, prin apăsarea unui buton, aerul este pompat în garnitură. Acesta presează pe cerceveaua mobilă și etanșează complet spațiul dintre elementul glisant și toc. Pentru deschidere, butonul este apăsat din nou. Aerul iese și garnitura se comprimă.
Siguranță
Schüco AS AL 75 poate fi construit cu componente mecanice suplimentare și sticlă specială până la clasa de rezistență RC 3. Se poate utiliza sticlă rezistentă la glonț sau sticlă cu senzori cu grosime până la 58 mm. Sunt disponibile și componente electronice pentru monitorizare (poziție de închidere, blocare). Dispozitivele mobile, cum ar fi smartphone-urile și tabletele, pot fi conectate la sistemul de alarmă sau la sistemul de automatizare a locuinței.
Tipuri de deschidere
Schüco AS AL 75 poate fi construit doar cu o singură cale de rulare. Cerceveaua glisantă se deplasează în fața vitrajului fix din exterior.
Tipuri de deschidere posibile: Tip 2A/1, 2B, 2C, 2C, 1A perete interior, 2D/1, 2D/1 colț interior de 90° cu profil, 2D/1 colț exterior de 90° cu profil, 2C colț exterior de 90° cu profil, 2C colț interior de 90° cu profil, colțuri de sticlă la cerere.
Automatizare
Recomandăm motorizarea de la aprox. 600 kg. Motorizarea poate fi montată ulterior, la cerere. Acționarea air-lux este integrată în mod invizibil în toc pentru toate tipurile de deschideri și nu are nevoie de decupaje în tavan.
Construcția pragului
Pentru un confort maxim și o construcție a pragului adaptată persoanelor cu dizabilități, sistemul poate fi echipat opțional cu un prag ridicător sau cu o prag glisant. Atunci când se utilizează prag glisant, trebuie să existe un spațiu liber (fix) opus direcției de deschidere în care pragul glisant să se ​parcheze atunci când este închisă.
Protecție împotriva căderilor în interior
În interior, o balustradă din sticlă integrală poate fi integrată direct în sistem. Protecția împotriva căderilor este abia perceptibilă din exterior. Deoarece sticla securizată laminată de siguranță se află în interior și nu este expusă la intemperii, nu este necesară acoperirea marginii superioare a sticlei.

Observație

​Soluția specială pentru uși glisante a for dezvoltată în colaborare cu partenerul nostru air-lux , este prefabricată și livrată în KIT complet, direct pe șantier. Montajul și vitrarea sunt realizate de fațadier. ​

Schüco AS FD 90.HI – Sistem de uși pliante din aluminiu pentru transparență maximă

Elementele pliante vitrate Schüco AS FD 90.HI cu profile subțiri creează o legătură transparentă între interior și exterior.
Acest tip de construcție, care economisește spațiu, asigură lățimi maxime de deschidere pentru pasaje spațioase în restaurante, birouri și zone de locuit.
Schüco AS FD 90.HI are o funcționare lină și este deosebit de etanș datorită următoarelor proprietăți:
– cărucioare de tip nou și șine solide
– 4 nivele de etanșare în 2 profile de etanșare
– noi opțiuni de blocare asigură o etanșeitate mai mare
Schüco AS FD 90.HI este stabil și reglabil în același timp datorită următoarelor elemente:
– profile de reglare cu un domeniu de reglare de ± 8 mm
– cărucior de ghidare  pentru preluarea toleranțelor
– profile de toc întărite
Sunt disponibile multe tipuri de deschidere : spre interior și exterior, spre stânga și spre dreapta.
Sunt disponibile profile de cercevele cu două lățimi : de 41 mm pentru o lățime vizibilă minimă de 90 mm cu baghetă de vitrare ​de 15 mm și alternativ 48 mm pentru o lățime vizibilă de 104 mm cu baghetă de vitrare de 22 mm.
Schüco AS FD 90.HI oferă trei variante de prag diferite: toc perimetral, prag redus de 15 mm și prag fără bariere​.

Observație

Platforma pentru uși pliante Schüco AS FD – anvelopa mobilă a clădirii:
Toate tipurile de clădiri (construcții rezidențiale, construcții comerciale, renovări și construcții noi) pot fi dotate cu elemente mobile din Schüco AS FD 90.HI.
Accentul este pus pe sectorul rezidențial.

Schüco AWS Optimized – Izolare termică și prelucrare la un nou nivel

Schüco AWS optimizat este disponibil pentru sistemele de ferestre Schüco cu adâncimi de bază de 75 și 90 mm.
Noua tehnologie de izolare termică atinge o eficiență energetică îmbunătățită cu până la 20% pentru sistemele de ferestre – cu aceeași lățime vizibilă redusă.
Poate fi casa pasivă standard? Da – cu noua tehnologie Schüco AWS Optimised. Cu o bară izolatoare cu patru capete de spumă optimizată pentru profilele de cercevea ș  o bară izolatoare îmbunătățită pentru toc, o garnitură mediană optimizată și o izolație specială în falțul sticlei.
Componentele certificate PHI Darmstadt, potrivite pentru case pasive:
– Schüco AWS 75.SI+ optimized: fereastră certificată pentru case pasive de la o lățime vizibilă de 178 mm.
– Schüco AWS 90.SI+ optimized: fereastră certificată pentru case pasive de la o lățime vizibilă de 117 mm​​

Observație

Sunt disponibile următoarele serii de profile:
– Schüco AWS 75.SI+ optimized
– Schüco AWS 75 BS.SI+ optimized
– Schüco AWS 90.SI+ optimized
– Schüco AWS 90 BS.SI+ optimized​

Schüco AWS WoodDesign – Noua generație de ferestre din aluminiu și lemn

​Lemn natural pe aluminiu durabil: Schüco AWS WoodDesign combină ce este mai bun la cele două materiale.

Tâmplăria din aluminiu este placată pe partea interioară cu plăci de lemn adevărat. Aspectul cald, natural al lemnului este combinat cu siguranța și stabilitatea aluminiului durabil. Sunt disponibile profile cu două adâncimi de bază : de 75 și 90 mm.
Benzile decorative din lemn sunt lipite pe partea interioară a profilului de aluminiu pentru cercevea, creând o fereastră rezistentă la intemperii, stabilă și durabilă, cu aspect de lemn natural în interiorul  încăperilor.

Observație: Sunt posibile combinații cu profile selectate din alte serii (de exemplu, Schüco ASE, Schüco AS PD 75.HI, Schüco FWS 35 PD).

Serii disponibile​:
– Schüco AWS 75 BS.HI+ WoodDesign
– Schüco AWS 75 BS.SI+ WoodDesign
– Schüco AWS 90 BS.SI+ WoodDesign​

Schüco AD UP cu prag 0 fără bariere – pentru clădiri cu viitor.

Schüco AD UP cu prag 0 fără bariere este caracterizat prin soluția de prag absolut plat, cu înălțime  0,0 mm.
Sistemul pentru uși Schüco  AD UP corespunde normelor de construcții fără bariere din diverse țări:  de exemplu DIN 18040 (Barrierefreies Bauen), sau ON B1600.
Pragul 0 fără bariere face posibil accesul neresticționat, fără prag, în clădiri.
Pragul fără bariere Schüco AD UP este clasificat în cea mai bună clasă – 6 – conform normei iFT „Determinarea capacității de trecere peste praguri. Cu soluția fără bariere Schüco AD UP toate cerințele clasice pentru uși, cum sunt etanșeitatea la apă sau permeabilitatea la aer sunt îndeplinite la cel mai înalt nivel.
Instalarea unor acționări electrice pentru ușile batante permite deschiderea automată a acestora. Acest lucru permite accesul confortabil în clădire inclusiv pentru persoanele cu deficiențe motorii.

Observație

Se pot face uși fără bariere din următoarele sisteme de profile din aluminiu:
Schüco AD UP 75
Schüco AD UP 75 BL

Schüco LivIng move – noua serie de uși glisante din PVC cu etanșeitate și izolare termică optime

Schüco LivIng move oferă soluții personalizate la cel mai înalt nivel în ceea ce privește confortul, eficiența energetică, securitatea și designul. Conceptul de etanșare se realizează pe două niveluri de etanșare ca standard – a treia garnitură poate fi adăugată opțional ca garnitură mediană. Profilul cercevelei derivă din sistemul Schüco LivIng, ceea ce permite utilizarea aceleași baghete de vitrare. Sunt disponibile armături dimensionate pentru diverse cerințe structurale. Feroneria glisantă se instalează rapid și ușor. ​

Observație

​Schüco LivIng move poate fi realizat și cu capace din aluminiu din seria Schüco TopAlu.

Schüco Symbiotic – O nouă serie de ferestre Design

​Schüco Symbiotic combină cele două materiale: aluminiu și PVC. Pentru partea din aluminiu de la exterior, finisarea suprafeței se face prin vopsire în câmp electrostatic, sau eloxare. Pentru profilul din PVC, orientat spre interiorul camerei, există o gamă de peste 200 de folii.  Construcția cu garnitură centrală atinge o valoare de izolare termică de Uf=1,1 W/m2K, care poate fi optimizată și mai mult cu un izolator suplimentar pentru toc. În Schüco Symbiotic pot fi utilizate vitraje până la 52 mm, iar lățimea vizibilă minimă este de 110 mm. Trei niveluri de etanșare pe toate laturile asigură o protecție perfectă împotriva curenților de aer, a umidității și a zgomotului. Schüco Symbiotic se poate utiliza în proiecte de construcții noi și de modernizare.

Observație

​Avantajele pe scurt:
– Aspectul filigranat și maximizarea luminii incidente în încăperi
– Prelucrare eficientă datorită montării simple prin clipsare a ramei din aluminiu pe rama din plastic.

Schüco AS PD 75.HI

Transparență la superlativ și aflux maximizat de lumină

​Schüco AS PD 75.HI este noua gamă de uși glisante Panorama Design, care are o gamă largă de caracteristici funcționale și trei variante de design.

Variante constructive
–  Access Line – accesibilitate
Seria Access Line se concentrează pe confort și ușurință în utilizare.
– Design Line – estetică și transparență maximă
Seria Design Line îndeplinește cele mai înalte cerințe de design (lățimi vizibile și aspect ).
– Performance Line – confort și design
Seria Performance Line combină cele mai bune caracteristici ale seriilor anterioare într-un singur sistem (de exemplu, motorizat + RC3).
Confort și design
– vizibilitate 100% și prag fără bariere
Transparență maximă și cea mai mare incidență posibilă a luminii
– Tocul se instalează ascuns în mod continuu în perete
100% la același nivel cu suprafața
– Mâner integrat încastrat
– Profil de acoperire dinamic pe ramă
Suprapunerea cercevelelor în zona mediană este minimă
– Lățime vizibilă de numai 35 mm pregătită pentru Schüco Seamless Integration cu Schüco FWS 35 PD
Mai puțină complexitate – fabricare mai simplă
– Număr redus de scule
– Pași simpli de procesare
Montaj simplu pe șantier
– Toc cu îmbinare în T ( cap în cap)

Observație

​Pregătiți pentru mai mult
– Protecție solară (combinație cu Schüco AB ZDS)
– Integrare în Schüco Building Skin Control (varianta motorizată Schüco TipTronic)
– Monitorizarea încuietorii pentru o securitate suplimentară

Fațadă elegantă din sticlă, cu izolare termică ridicată la nivelul casei pasive

Profilele fațadei sunt vizibile doar în cameră, la exterior au aspect de sticlă acoperită cu îmbinări filigranate.
Izolatoarele foarte izolate termic și geamurile termoizolante triple asigură cele mai mici valori Ucw până la nivelul casei pasive.
De asemenea, sistemul face posibilă proiectarea fațadelor cu aspect de geam semistructural.
Unitățile de inserție Schüco AWS 114, AWS 114.SI, AWS 114 SG și AWS 114 SG.SI se integrează perfect în fațada din sticlă: ca ferestre suspendate sau paralele care se deschid spre exterior, care se acționează manual sau prin Schüco TipTronic SimplySmart.

Schüco SensTrack wireless – Supravegherea stării deschis/inchis a ferestrei pentru un management cu nivel crescut de securitate al clădirilor

Schüco SensTrack wireless este un monitor de stare deschis/ închis al ferestrei, care funcționează fără baterie.
– Autosuficient energetic, durabil și fără întreținere
Schüco SensTrack wireless funcționează fără o sursă de alimentare externă de la rețea  sau baterii. Energia pentru transmiterea de date ca urmarea a monitorizării închiderii ferestrei este obținută în timpul operațiilor de deschidere și închidere a fereastrei: mișcarea de rotire a mânerului ferestrei pune în mișcare feroneria și mută rola de blocare în piesa de închidere cu senzor și emițător radio wireless Schüco SensTrack​ . Faptul că nu există o sursă externă de energie face ca monitorizarea stării ferestrei folosind Schüco SensTrack wireless să fie deosebit de durabilă și fără întreținere, deoarece soluția funcționează fără baterii sau o conexiune separată de alimentare.
– Securitate sporită
Schüco SensTrack wireless detectează ferestrele deschise și, în cazul unei spargeri, poate activa un sistem de alarmă integrat în sistemul smart home, de exemplu.
– Eficienta energetica
Dacă se dorește, senzorul raportează, de asemenea, starea de ferestre deschise termostatelor radiatoarelor conectate în rețea, astfel încât acestea să se oprească în timpul perioadelor de ventilație.
– Este potrivit pentru construcție nouă, recondiționare și modernizare
Schüco SensTrack wireless poate fi instalat și adaptat direct în sistemele de ferestre Schüco AWS cu feronerie Schüco AvanTec SimplySmart. Componenta sistemului este ascunsă prin integrăre în nutul pentru feronerie și, prin urmare, este instalată ascuns. Aspectul ferestrei rămâne neafectat. În plus, montajul ascuns protejează împotriva manipulării și accesului din exterior.

Observație

​Piesa de închidere transmite pe unde radio semnale despre starea închis/deschis a ferestrei, fără să aiba nevoie de alimentare /baterie. Poate di conectat și comunica cu alte sisteme cu  sistem de operare EnOcean . Sunt posibile și variante de gateway​ către sisteme KNX. Rotirea mânerului ferestrei declanșează un semnal EnOcean cu informații despre starea de închidere a elementului mobil, care este trimis wireless către receptor.