Schüco Symbiotic – O nouă serie de ferestre Design

​Schüco Symbiotic combină cele două materiale: aluminiu și PVC. Pentru partea din aluminiu de la exterior, finisarea suprafeței se face prin vopsire în câmp electrostatic, sau eloxare. Pentru profilul din PVC, orientat spre interiorul camerei, există o gamă de peste 200 de folii.  Construcția cu garnitură centrală atinge o valoare de izolare termică de Uf=1,1 W/m2K, care poate fi optimizată și mai mult cu un izolator suplimentar pentru toc. În Schüco Symbiotic pot fi utilizate vitraje până la 52 mm, iar lățimea vizibilă minimă este de 110 mm. Trei niveluri de etanșare pe toate laturile asigură o protecție perfectă împotriva curenților de aer, a umidității și a zgomotului. Schüco Symbiotic se poate utiliza în proiecte de construcții noi și de modernizare.

Observație

​Avantajele pe scurt:
– Aspectul filigranat și maximizarea luminii incidente în încăperi
– Prelucrare eficientă datorită montării simple prin clipsare a ramei din aluminiu pe rama din plastic.

Schüco AS PD 75.HI

Transparență la superlativ și aflux maximizat de lumină

​Schüco AS PD 75.HI este noua gamă de uși glisante Panorama Design, care are o gamă largă de caracteristici funcționale și trei variante de design.

Variante constructive
–  Access Line – accesibilitate
Seria Access Line se concentrează pe confort și ușurință în utilizare.
– Design Line – estetică și transparență maximă
Seria Design Line îndeplinește cele mai înalte cerințe de design (lățimi vizibile și aspect ).
– Performance Line – confort și design
Seria Performance Line combină cele mai bune caracteristici ale seriilor anterioare într-un singur sistem (de exemplu, motorizat + RC3).
Confort și design
– vizibilitate 100% și prag fără bariere
Transparență maximă și cea mai mare incidență posibilă a luminii
– Tocul se instalează ascuns în mod continuu în perete
100% la același nivel cu suprafața
– Mâner integrat încastrat
– Profil de acoperire dinamic pe ramă
Suprapunerea cercevelelor în zona mediană este minimă
– Lățime vizibilă de numai 35 mm pregătită pentru Schüco Seamless Integration cu Schüco FWS 35 PD
Mai puțină complexitate – fabricare mai simplă
– Număr redus de scule
– Pași simpli de procesare
Montaj simplu pe șantier
– Toc cu îmbinare în T ( cap în cap)

Observație

​Pregătiți pentru mai mult
– Protecție solară (combinație cu Schüco AB ZDS)
– Integrare în Schüco Building Skin Control (varianta motorizată Schüco TipTronic)
– Monitorizarea încuietorii pentru o securitate suplimentară

Fațadă elegantă din sticlă, cu izolare termică ridicată la nivelul casei pasive

Profilele fațadei sunt vizibile doar în cameră, la exterior au aspect de sticlă acoperită cu îmbinări filigranate.
Izolatoarele foarte izolate termic și geamurile termoizolante triple asigură cele mai mici valori Ucw până la nivelul casei pasive.
De asemenea, sistemul face posibilă proiectarea fațadelor cu aspect de geam semistructural.
Unitățile de inserție Schüco AWS 114, AWS 114.SI, AWS 114 SG și AWS 114 SG.SI se integrează perfect în fațada din sticlă: ca ferestre suspendate sau paralele care se deschid spre exterior, care se acționează manual sau prin Schüco TipTronic SimplySmart.

Schüco SmartActive – soluție inovativă pentru construcții din domenii sensibile la igienă

​Cerințele de igienă în clădirile publice, care sunt utilizate de către un număr mare de oameni și care deservesc domenii precum sănatate, îngrijire, educație, managementul sau transportului public continuă să crească. Schüco​ a răspuns la această provocare cu dezvoltarea primului sistem de ferestre cu suprafețe antimicrobiene. Mânerele Schüco SmartActive sunt acum disponibile în diverse variante de finisaj : elox, inox sau aspect inox. Schüco SmartActive se poate folosi pentru toate sistemele de ferestre Schüco AWS.

Gama de profile cu suprafețe active antimicrobiene este destinată exclusiv pentru interior. Germenii care vin în contact cu suprafețele Schüco SmartActive mor. Înmulțirea lor este împiedicată în mod eficient. Schüco SmartActive are efect antimicrobian și în plus elimină și alte microorganisme, cum sunt virușii și ciupercile. Testele de laborator au dovedit reducerea germenilor cu 99,9% în interval de 24 de ore. Acest interval de timp arată că suprafețele Schüco SmartActive nu înlocuiesc dezinfectarea suprafețelor. Însă, față de dezinfecție, care elimină toți germenii pentru scurt timp, acestea au efect permanent. Astfel Schüco SmartActive​ realizează o reducere semnificativă a germenilor între ciclurile de dezinfectare, întreținând în mod activ curățenia suprafețelor respective. Funcția de protecție antimicrobiană se realizează pe termen lung.

Schüco SmartActive, garantat fără nanoparticule

​Particulele de microargint folosite de noi nu pot penetra pielea omului de aceea se recomandă în mod expres folosirea lor.

Schüco VentoFrame Asonic – sistem de ventilație fonoizolant integrat în ferestre, pentru un climat interior sănătos

Schüco VentoFrame Asonic asigură o ventilație naturală cu un confort acustic și termic ridicat. În multe clădiri nu există un schimb de aer regulat care să ofere și izolare fonică în același timp:

Ferestrele deschise lasă să intre aerul curat, dar și zgomotul exterior deranjant. Schüco VentoFrame Asonic permite aerului să circule în clădiri fără apariția curenților de aer și elimină zgomotul exterior perturbator datorat ferestrelor deschise.

Pe parcursul dezvoltării acestui produs, a fost acordată o atenție specială fabricației rapide. Principiul monobloc (livrarea unei unități complete) face conectarea cu tocul ferestrei foarte stabilă și  execuția și mai etanșă.

9 variante constructive:
Schüco VentoFrame Asonic Air este potrivit pentru îndeplinirea cerințelor de bază cu privire la izolarea fonică și este optimizat pentru concepte de ventilație combinată. Modelele Schüco VentoFrame Asonic Air Light și Basic diferă prin valorile izolării fonice și ale debitelor de aer.
Schüco VentoFrame Asonic Comfort  garantează un nivel de izolare fonică și confort mai ridicate, datorită clapetei auto-reglante integrate, cu funcție antiretur. Schüco VentoFrame Asonic Comfort poate fi combinat cu un sistem de evacuare a aerului, care îmbunătățește semnificativ pierderile de energie și ventilație. Versiunile Schüco VentoFrame Asonic BasicHigh și Ultra permit adaptarea la cerințe individuale de ventilație și izolare fonică
Schüco VentoFrame Asonic Air HR/Comfort HR
Variantele HR- (High-Rise-) ale Schüco VentoFrame Asonic sunt echipate cu un sistem de protecție care asigură etanșeitatea optimă la apă. Echiparea HR este disponibilă pentru următoarele variante: Schüco VentoFrame Asonic Air Basic, Schüco VentoFrame Asonic Comfort Basic / High / Ultra

Fațada Schüco Green  – Aspect, protecție termică și umbrire datorită plantelor

Construcția specială de fațadă Schüco Green permite ecologizarea fațadei pentru 2 tipuri de fațade:
– în sistemul de fațadă unitized Schüco AF UDC 80
– în sistemul de fațadă montant-traversă Schüco FWS 50
Fațadele Schüco Green au un efect pozitiv durabil asupra mediului și asupra calității vieții în orașe.
S-a dovedit că ecologizarea fațadelor pe verticală reduce temperatura din interiorul orașului și așa-numitul efect de insulă de căldură.
Ecologizarea fațadei ca parte a fațadei Schüco produce oxigen, curăță aerul de poluanți și ajută la îmbunătățirea climatului urban. Cu mai multe zone verzi în fațade, peisajul urban este înfrumusețat în același timp și calitatea vieții în orașe este semnificativ crescută.
Ecologizarea fațadelor este benefică și pentru clădiri rezidențiale și pentru utilizatorii acestora: clădirile sunt protejate de influențele meteorologice, cum ar fi vântul, ploaia, grindina și radiațiile UV. În plus, plantele cresc eficient izolarea termică și fonică și oferă, de asemenea, umbrire naturală.

Notă

​În elementul verde, plantele au radăcini și cresc într-un pat de lână umplut cu substrat vegetal.

Acest material este clasificat ca material de construcție incombustibil (clasa A) și răspunde celor mai înalte cerințe de siguranță.

Schüco IoF Internet of Facades – Elemente cu viitor  – digitalizarea anvelopei clădirii

Internet of Facades (IoF) este susținut de un nou modul al software-ului PlanToBuild.

PlanToBuild permite gestionarea centrală și utilizarea datelor generate de senzorii Schüco IoF. PlanToBuild afișează și informații despre codurile ID Schüco IoF.
Acest sistem permite facility managementului  să localizeze elementele existente în modelul clădirii, să acceseze informații și să inițieze comenzi de întreținere.
Cu conceptul Schüco IoF (Internet of Facades), Schüco își propune să digitizeze toate elementele anvelopei unei clădiri.
O fereastră poate fi mai mult decât o fereastră. Senzorul Schüco IoF permite monitorizarea digitală a elementelor:
– informații pentru întreținere (cicluri de deschidere)
– detectarea stării (închis/deschis)
– Idee: înregistrarea valoriilor (temperatură, umiditate, CO2)
Cu Schüco IoF (Internet of Façades) poate fi creat jurnalul elementului. Toate informațiile specifice elementului, cum ar fi data instalării, tipul elementului, documentele, fotografiile sau lista de piese pot fi alocate elementului. Digitalizarea completă a procesului de întreținere de la planificare la documentare este posibilă cu Schüco IoF (Internet of Façades).

Observație

Aplicație: sunt disponibile aplicație web și aplicație mobilă pentru iOS și Android

Schüco IoF ID: O etichetă de pe element permite, datorită codului NFC și QR integrat, ca toate datele stocate pentru element să fie vizualizate pe un dispozitiv mobil printr-o aplicație mobilă sau în birou printr-o aplicație web.

Schüco IoF Sensor: înregistrează și transmite informații despre întreținere, date de stare, etc.

Primul sistem pentru protecție solară și antiorbire complet integrat în profil

Folosirea sistemelor exterioare de protecție solară nu este uneori posibilă sau dorită, de ex. datorită evenimentelor meteorologice extreme sau când afectează designul fațadei. Schüco Integralmaster este un sistem de rulou interior fără casetă și ghidaje laterale. Schüco Integralmaster este montat ascuns în profilele fațadei.
Schüco Integralmaster este acționat cu un motor SMI de 24 V cc. Perdeaua se deplasează de sus în jos și este prevăzută cu senzori pentru depistarea obstacolelor. Caseta ruloului se montează în sistem plud-and-play în profile de traversă special concepute. Șinele de rulare integrate în montanți asigură protecția la orbire, eliminând posibilitatea formării unor fante de lumină laterale.

Observație

Schüco Integralmasters este compatibil cu toate sistemele convenționale de automatizare.
Schüco Integralmaster poate fi controlat automat și printr-o stație meteo.

Schüco DriveTec – Ventilație naturală prin ferestre  – complet automatizată

Sistemul Schüco DriveTec este o soluție inovatoare pentru automatizarea clădirilor atât pentru construcții comerciale, cât și pentru cele rezidențiale.
Acționările sunt echipate cu motoare puternice, fără vibrații, silențioase, cu forță de acționare până la 1.500 N.
Sistemele de acţionare Schüco DriveTec sunt potrivite pentru ferestre batante (D), basculante (K) şi ferestre pentru luminatoare cu o greutate a cercevei de până la 200 kg, lăţimi de deschidere până la 800 mm (fereastra de luminator: 1000 mm) şi oferă un nivel ridicat de confort pentru utilizarea în ventilația zilnică.

Observație

Schüco DriveTec se poate utiliza exclusiv în încăperi uscate. Umiditate relativă 5% – 93% fără condensare.
Cand plouă sau când vântul depășește gradul 6 (14m/s – 49km/h – 120Pa) ferestrele trebuie închise.
Prin urmare, se recomandă insistent utilizarea unui detector de ploaie RM (263053) sau a unui detector de vânt și ploaie WRM (267732).

Sistem de comunicare cu ușa de intrare Schüco DCS – operare simplă și confortabilă

Sistemul Schüco DCS pentru comunicare cu ușa este o soluție simplă și performantă pentru supravagherea ușii de intrare în construcții rezidențiale și comerciale.
Modulele de bază sunt difuzorul și microfonul. Sistemul Schüco DCS poate fi conectat cu unul sau mai multe stații de interfon și cu 1 până la 4 module de sonerie.
Este posibilă și integrarea unui modul cu cameră video, care completează perfect sistemul de comunicare.
Montaj simplu
Toate modulele Schüco DCS au aceleași dimensiuni de montaj și pot fi montate coplanar în profilul special Schüco DCS.
Modularitate
Datorită dimensiunilor identice ale modulelor Schüco DCS acestea pot fi foarte ușor înlocuite sau adaugate pentru extinderea sistemului.
Siguranță sporită 
Datorită amplasării unității de comandă în interiorul montantului, gradul de siguranță față de acces neautorizat este foarte mare.

Observație

Sistemul de contraol acces Schüco Door Control este un sistem de management al ușilor compus din comunicare cu ușa, control acces și siguranță pentru uși de evacuare.

Sistemul de comunicare cu ușa Schüco DCS poate fi combinat cu sistemul de control acces Schüco DCS sau sistemele pentru căi de evacuare Schüco DCS precum și cu module suplimentare cu senzor de mișcare, lumină LED sau număr de casă.