Bulgaria

Vertigo Tower

https://alukoenigstahl.md/wp-content/uploads/2020/09/3034a19.jpg

Caracteristicile clădirii

Tip clădire:
Clădiri de birouri și administrative
Produse:
Construcție specială
Locație:
1404 Sofia Bulgaria
Finalizare:
2012
Arhitect:
Raimondo Flaccomino, Architekturbüro "Panidea"
Client:
Casa Chic
Prelucrător:
Juventa - 3
Credite foto:
AluKönigStahl
Vertigo Tower își menține reputația de a fi un zgârie-nori spectaculos, datorită formelor sale spectaculoase și a fațadei din sticlă greu realizabilă. Construit la baza muntelui Vitosha din Sofia, are muchiile în opoziție cu formele line ale munților și oferă vizitatorilor o priveliște spectaculoasă asupra orașului și împrejurimilor. Clădirea îndeplinește cele mai înalte norme europene și are o formă arhitecturală ieșită din comun, care aduce aminte de diamante șlefuite. Pentru a menține aspectul unitar al clădirii, s-a folosit la construcție o soluție de fațadă SG.
Datorită suprafețelor fațadei amplasate diferit în spațiu, care se îndesesc sau se măresc în funcție de orientarea cardinală, culorile cerului și împrejurimile sunt reflectate în mod diferit.
Profilele fațadei nu au poziția de 90 de grade către suprafața vitrată și exclud soluția convențională de fațadă montant-traversă. Astfel, a fost dezvoltată o construcție specială , la care profilele de montant quasi verticale, îndeplinesc doar rolul unei construcții de bază, pe care se montează rame vitrate, cu ajutorul profilelor articulate, care permit montajul unghiular.
Vertigo Tower iese în evidență prin exteriorul său frapant. Forma structurii monolit se dovedește a fi o referire excelentă la forma cristalină. Nu este nici un detaliu de prisos care să tulbure arhitectura clară a acestuia.

Alte

Referințe