Sistem de umbrire cu montaj ascuns, cu protecție antiorbire și de ecranare – complet integrat în baghetele de vitrare ale traversei

Sistemul de umbrire Integralmaster este un sistem de rulou interior fără casetă și ghidaje laterale. Bagheta de vitrare superioară conține și ruloul, iar baghetele laterale integrează șinele de ghidare. Acest lucru permite instalarea complet integrată și aproape complet ascunsă în toate sistemele de ferestre Schüco AWS (Sistem de ferestre din aluminiu – Aluminium Window System), fără a compromite estetica interioară a clădirii.

Diferite variante de film care pot fi alese și combinate între ele au funcții de  umbrire solară, protecție la orbire și de ecranare în conformitate cu cerințele clientului.

Sistemul rezistent la vânt și la intemperii poate fi acționat mecanic sau electric: în versiunea electrică, ruloul integrat în  bagheta de vitrare din partea inferioară este ridicat cu un motor SMI (Standard Motor Interface). Varianta manuală este acționată cu ajutorul unui dispozitiv de ridicare cu lanț, care trage jaluzeaua instalată în baghete de vitrare din partea superioară în jos. Acest design simplu este potrivit și pentru modernizarea sau renovarea sistemelor de ferestre mai vechi.

Integralmaster îndeplinește toate recomandările naționale și europene privind protecția împotriva orbirii pentru stațiile de lucru. Valori de performanță remarcabile pot fi obținute datorită construcției sale speciale și a funcției duble de protecție la orbire și umbrire solară: pe lângă o izolație termică îmbunătățită, sistemul oferă o reducere a orbirii de până la 97% și o reducere a radiației energetice de până la 85 %.

 

Sistemul  de ferestre cuplate Schüco AWS 120 CC.SI (Composite Construction Super Insulation) împreună cu sistemul integrat de protecție solară Schüco CCB (Concealed Composite Blind) este un sistem complet optimizat pentru anveloparea clădirilor eficiente din punct de vedere energetic. Oferă izolație termică și umbrire la nivel certificat de casă pasivă, protecție contra orbirii și ecranare cu panoramă clară către exterior, toate acestea putând fi utilizate indiferent de vremea de afară. Cu lamelele abia vizibile atunci când jaluzeaua este ridicată și fără ca lumina să pătrundă prin lateral atunci când jaluzeaua  este coborâtă, pachetul complet îndeplinește cele mai înalte standarde de design, atât pe exterior, cât și în interior. Opțional, este disponibilă cercevea exterioară cu aspect structural.

Dacă nu este necesară o funcție normală de deschidere, integrarea sistemului de umbrire în ochiuri fixe cu orificii de inspecție reprezintă cea mai eficientă soluție. Această construcție simplificată are un singur orificiu de inspecție pentru întreținere și curățare, care în mod normal rămâne blocat.

Gama extinsă de feronerii include o rozetă plată și un capac elegant, care poate fi îndepărtat dacă este necesar. Pentru a deschide orificiul de inspecție, un mâner de instalare standard Schüco este inserat în rozetă. Cu această versiune economică cu ochi fix, beneficiile de instalare ale sistemelor de umbrire integrate sunt păstrate, la fel și valorile ridicate de reducere a zgomotului.

Opțional, poate fi implementat un sistem de ventilație integrat Schüco, împreună cu feroneria Schüco TipTronic pentru realizarea unui concept de ventilație bine structurat energetic.

Protecția solară Schüco CCB (Concealed Composite Blind) a fost dezvoltată special pentru utilizare în fereastra cuplată Schüco AWS 120 CC.SI. Sistemul este instalat între vitrajul exterior și cel termoizolant interior, iar lamelele și motorul sunt proiectate să reziste la temperaturi mari în spațiul dintre ferestrele cuplate.

Jaluzelele cuplate oferă protecție la orbire, la soare, a intimității dar și vizibilitate spre exterior.

Lamelele din aluminiu de 25 mm sunt acționate (coborâte, ridicate şi rotite) prin intermediul unui motor electric de 24 de volți.