Schüco AWS WoodDesign – Noua generație de ferestre din aluminiu și lemn

​Lemn natural pe aluminiu durabil: Schüco AWS WoodDesign combină ce este mai bun la cele două materiale.

Tâmplăria din aluminiu este placată pe partea interioară cu plăci de lemn adevărat. Aspectul cald, natural al lemnului este combinat cu siguranța și stabilitatea aluminiului durabil. Sunt disponibile profile cu două adâncimi de bază : de 75 și 90 mm.
Benzile decorative din lemn sunt lipite pe partea interioară a profilului de aluminiu pentru cercevea, creând o fereastră rezistentă la intemperii, stabilă și durabilă, cu aspect de lemn natural în interiorul  încăperilor.

Observație: Sunt posibile combinații cu profile selectate din alte serii (de exemplu, Schüco ASE, Schüco AS PD 75.HI, Schüco FWS 35 PD).

Serii disponibile​:
– Schüco AWS 75 BS.HI+ WoodDesign
– Schüco AWS 75 BS.SI+ WoodDesign
– Schüco AWS 90 BS.SI+ WoodDesign​

Sistem universal neizolat de profile de fereastră din oțel

Profilele subțiri ale sistemului de profile de fereastră din oțel Economy® 50 (adâncime de bază 50 mm) aduc un aspect curat și elegant. Seria de profile neizolate din oțel poate fi utilizată pentru ferestre cu  diverse tipuri deschidere, garantând flexibilitate maximă în planificarea arhitecturală și de proiectare.

Profilele de oțel foarte înguste, dar stabile din seria Economy® 50 pot fi folosite pentru a crea ferestre suple, cu aspect elegant. Gama cuprinzătoare de feronerii pentru  ferestre batante, oscilo-batante, în două canaturi sau rabatabile spre interior (înălțimea construcției 58,5 mm în fiecare caz) acoperă toate cerințele individuale legate de confort și securitate.

Sistemul de ferestre din aluminiu Schüco AWS 50.NI (Non Insulation – fără izolație) pentru adâncimea de bază de 50 mm oferă soluții pentru o gamă largă de cerințe, fără nevoie de izolație termică, cu precădere pentru construcții interioare.
Acesta se bazează pe asocierea dintre proprietățile funcționale ale sistemului și libertatea de proiectare arhitecturală, de exemplu, combinația dintre lățimile înguste ale profilelor cu feroneriile ascunse pentru ferestrele care se deschid spre interior și spre exterior.
Nivelul ridicat de flexibilitate al sistemului permite o varietate de utilizări pentru a satisface o serie de cerințe diferite pentru anveloparea clădirii: ca șiruri de fereastră, fereastră împuşcată sau elemente mobile, precum și în combinație cu sistemele de ușă Schüco.
Un beneficiu suplimentar pentru arhitecți și proiectanți este gama largă de tipuri de deschidere, cum ar fi ferestrele oscilo-batante, rabatabile în jos, luminatoare sau ferestrele fără bariere. Următoarele tipuri de deschidere sunt disponibile pentru ferestrele care se deschid spre exterior: fereastră clapă cu coborâre, oscilo-batantă, batantă, precum şi o fereastră în două canaturi inovatoare.
O gamă largă de profile este disponibilă în cadrul platformei sistemului AWS 50.NI, precum montanţi de colţ, montanţi structurali, montanţi simetrici și asimetrici.

Ideal pentru zonele climatice mai calde – neizolat, multifuncțional și eficient

Ca sistem de uși neizolate, Schüco ADS 65.NI (Non Insulated – Neizolat) este sistemul de ales pentru utilizarea în zonele climatice mai calde atunci când sunt necesare versatilitate, design și eficiență. Echipat cu diferite componente ce asigură securitate și confort, sistemul din aluminiu poate fi folosit și pentru realizarea de uși multifuncționale, care pot fi integrate, opțional, în sistemele de securitate și automatizare ale clădirilor.

Ca bonus, sistemul de uși permite o gamă largă de utilizări și modele posibile, inclusiv opțiuni pentru interior: de la ușile batante, la uşi pendulare. Accesoriile pentru design, cum sunt baghete de vitrare standard și unghiulare, precum și sprosurile pentru sticlă oferă o şi mai mare libertate arhitecturală.

Soluțiile de securitate sunt, de asemenea, asigurate datorită compatibilității cu sistemele Schüco: Schüco ADS 65.NI, cu lățimile vizibile identice, poate fi combinat perfect cu ușile rezistente la  fum și la foc.

Sistem de protecție împotriva fumului, neizolat, cu flexibilitate ridicată

Sistemul de uși de protecție împotriva fumului Schüco FireStop ADS 76.NI SP, neizolat, cu profilul său inovator cu falţ deschis, cu o singură cameră, face parte din gama de sisteme  Schüco FireStop, garantând un nivel ridicat de flexibilitate în planificare și proiectare.

Cu o adâncime de bază de 76 mm, sistemul de protecție împotriva fumului complet testat permite transparență maximă cu lățimi vizibile extrem de înguste, coroborate cu un nivel ridicat de confort al utilizatorului.

Sistemul stabilește, de asemenea, noi standarde în ceea ce privește retehnologizarea în timpul funcționării: de exemplu, feroneriile pot fi adaptate în mod flexibil și ușor sau modificate în orice moment, fără a afecta siguranţa oferită. Trecerea de la blocarea într-un singur punct la blocarea în mai multe puncte, respectiv instalarea de componente rezistente la efracție sau alte schimbări de utilizare, pot fi implementate rapid și eficient datorită fixării optimizate a feroneriei în cadrul profilului.

Componentele feroneriei pot fi instalate aproape în totalitate fără scule și prelucrări, permițând fabricarea și instalarea eficientă și fiabilă. Împreună cu nivelul ridicat de prefabricare a ușilor, rezultatul vine sub forma mai multor beneficii semnificative în ceea ce privește costurile și flexibilitatea maximă în timpul funcționării.

Ușa Schüco ADS 65.NI FR 30, rezistentă la foc 30 de minute

Construcția neizolată pentru uși și vitraje fixe Schüco ADS 65.NI FR 30 îndeplinește toate cerințele claselor de rezistență la foc E30 și EW30.

Baza sistemului pentru uși și vitraje fix rezistente la foc Schüco ADS 65.NI FR 30 o reprezintă profilele de aluminiu extrem de stabile, neizolate, cu o adâncime de construcție de 65 mm. Sistemul combină perfect cerințele de protecție împotriva incendiilor și a fumului cu proprietăți multifuncționale: izolare fonică până la 36 dB, protecție antipanică și protecție antiefracție până la RC 2. Această soluție de sistem nu necesită izolatori de protecție împotriva incendiilor pentru construcții de uși sau vitraje fixe.

Schüco ADS 65.NI SP (uşă neizolată rezistentă la fum,) pentru uși care împiedică propagarea fumului
Schüco ADS 65.NI SP a fost testat pentru uși cu un singur şi cu două canate, în conformitate cu 1634-3. Sistemul de uși neizolate de protecție împotriva fumului, oferă diverse soluții pentru construcții de pereți și uși de interior, inclusiv uși multifuncționale. Baza sistemului de protecție împotriva fumului Schüco ADS 65.NI SP o reprezintă profilele de aluminiu extrem de stabile, neizolate, cu o adâncime de construcție de 65 mm. Sistemul combină perfect cerințele de protecție împotriva fumului cu proprietăți multifuncționale: izolare fonică, feronerie antipanică, control acces și protecție antiefracție până la RC 2.

Sistem de uși neizolate din aluminiu pentru soluții economice de interior

Cu lățimi vizibile înguste și o adâncime de bază extrem de mică, de 50 mm, sistemul de uși din aluminiu neizolat Schüco ADS 50.NI (Non Insulation) este conceput special pentru utilizarea în interior. Datorită construcției sale stabile, elementele din podea până în tavan pot fi implementate în mod fiabil, garantând o varietate de utilizări posibile, de la construcții de uși și pereți despărțitori, până la holuri și zone de recepție.

Un alt avantaj al acestui sistem de uși încercat și testat îl reprezintă faptul că este pe deplin compatibil cu sistemele de ferestre din aluminiu Schüco neizolate.