Schüco AS AL 75 | Soluție specială cu etanșare activă cu aer comprimat pentru uși glisante Panorama Design

Sistemul glisant Schüco Panorama Design AS AL 75 a fost dezvoltat împreună cu air-lux.
Atunci când este deschisă, ușa glisantă Schüco AS AL 75 lasă vizibil un prag rabatabil sau un prag de înălțime 0, care alunecă împreună cu cerceveaua.
Garnitura de etanșare cu aer, care poate fi umflată prin intermediul unui compresor și al unui buton separat, permite forme speciale ale elementelor cum ar fi rotunde sau înclinate.
Cercevele glisante cu dimensiuni până la 25 m².​Etanșarea pneumatică se poate adapta la mai multe toleranțe de construcție decât sistemele de etanșare convenționale. Lățimile de până la 8 m și înălțimile de până la 6 m cu o greutate de până la 1,8 tone permit glisarea foilor glisante ca o fațadă de sticlă – alunecând în mod silențios.​
Operare și funcționare
Operarea se face printr-un buton cu LED integrat, poziționat pe toc. Deschiderea și închiderea sunt silențioase – manuală sau motorizată, fără efort. Alte opțiuni de acces, cum ar fi comutator cu cheie, cod numeric, amprenta digitală sau transponder, sunt posibile în exterior. În cazul unei pene de curent, elementele pot fi acționate manual.
100% etanșeitate și proprietăți excelente de funcționare
În stare deschisă (când etanșarea este inactivă), cerrceveaua mobilă se deplasează cu un efort minim. Nu există niciun compromis între etanșeitate și proprietățile de rulare, ca în cazul sistemelor de etanșare convenționale (etanșare cu perie/EPDM).
Sistem de etanșare
Pentru o etanșare activă în stare închisă, prin apăsarea unui buton, aerul este pompat în garnitură. Acesta presează pe cerceveaua mobilă și etanșează complet spațiul dintre elementul glisant și toc. Pentru deschidere, butonul este apăsat din nou. Aerul iese și garnitura se comprimă.
Siguranță
Schüco AS AL 75 poate fi construit cu componente mecanice suplimentare și sticlă specială până la clasa de rezistență RC 3. Se poate utiliza sticlă rezistentă la glonț sau sticlă cu senzori cu grosime până la 58 mm. Sunt disponibile și componente electronice pentru monitorizare (poziție de închidere, blocare). Dispozitivele mobile, cum ar fi smartphone-urile și tabletele, pot fi conectate la sistemul de alarmă sau la sistemul de automatizare a locuinței.
Tipuri de deschidere
Schüco AS AL 75 poate fi construit doar cu o singură cale de rulare. Cerceveaua glisantă se deplasează în fața vitrajului fix din exterior.
Tipuri de deschidere posibile: Tip 2A/1, 2B, 2C, 2C, 1A perete interior, 2D/1, 2D/1 colț interior de 90° cu profil, 2D/1 colț exterior de 90° cu profil, 2C colț exterior de 90° cu profil, 2C colț interior de 90° cu profil, colțuri de sticlă la cerere.
Automatizare
Recomandăm motorizarea de la aprox. 600 kg. Motorizarea poate fi montată ulterior, la cerere. Acționarea air-lux este integrată în mod invizibil în toc pentru toate tipurile de deschideri și nu are nevoie de decupaje în tavan.
Construcția pragului
Pentru un confort maxim și o construcție a pragului adaptată persoanelor cu dizabilități, sistemul poate fi echipat opțional cu un prag ridicător sau cu o prag glisant. Atunci când se utilizează prag glisant, trebuie să existe un spațiu liber (fix) opus direcției de deschidere în care pragul glisant să se ​parcheze atunci când este închisă.
Protecție împotriva căderilor în interior
În interior, o balustradă din sticlă integrală poate fi integrată direct în sistem. Protecția împotriva căderilor este abia perceptibilă din exterior. Deoarece sticla securizată laminată de siguranță se află în interior și nu este expusă la intemperii, nu este necesară acoperirea marginii superioare a sticlei.

Observație

​Soluția specială pentru uși glisante a for dezvoltată în colaborare cu partenerul nostru air-lux , este prefabricată și livrată în KIT complet, direct pe șantier. Montajul și vitrarea sunt realizate de fațadier. ​

Schüco AS PD 75.HI

Transparență la superlativ și aflux maximizat de lumină

​Schüco AS PD 75.HI este noua gamă de uși glisante Panorama Design, care are o gamă largă de caracteristici funcționale și trei variante de design.

Variante constructive
–  Access Line – accesibilitate
Seria Access Line se concentrează pe confort și ușurință în utilizare.
– Design Line – estetică și transparență maximă
Seria Design Line îndeplinește cele mai înalte cerințe de design (lățimi vizibile și aspect ).
– Performance Line – confort și design
Seria Performance Line combină cele mai bune caracteristici ale seriilor anterioare într-un singur sistem (de exemplu, motorizat + RC3).
Confort și design
– vizibilitate 100% și prag fără bariere
Transparență maximă și cea mai mare incidență posibilă a luminii
– Tocul se instalează ascuns în mod continuu în perete
100% la același nivel cu suprafața
– Mâner integrat încastrat
– Profil de acoperire dinamic pe ramă
Suprapunerea cercevelelor în zona mediană este minimă
– Lățime vizibilă de numai 35 mm pregătită pentru Schüco Seamless Integration cu Schüco FWS 35 PD
Mai puțină complexitate – fabricare mai simplă
– Număr redus de scule
– Pași simpli de procesare
Montaj simplu pe șantier
– Toc cu îmbinare în T ( cap în cap)

Observație

​Pregătiți pentru mai mult
– Protecție solară (combinație cu Schüco AB ZDS)
– Integrare în Schüco Building Skin Control (varianta motorizată Schüco TipTronic)
– Monitorizarea încuietorii pentru o securitate suplimentară

Schüco FWS 35 PD.HI – peretele cortină cu cea mai mică lățime vizibilă, ce oferă transparență maximă

Schüco FWS 35 PD.HI este un sistem de perete cortină Panorama-Design. Construcția montant-traversă cu lățime vizibilă la interior și la exterior de doar 35 mm, realizează o excelentă izolare termică. Schüco FWS 35 PD.HI face posibilă realizarea unor construcții cu pereți cortină transparenți cu suprafețe foarte mari. Sunt disponibile profile de montant și traverse cu adâncimea de la 65 la 155 mm. Pentru încărcări din sticlă mai mari au fost dezvoltate așa numitele traverse HD (Heavy Duty). Elemente mobile din Schüco AWS 75 PD.SI completează funcționalitatea și aspectul unic al fațadei. Se poate combina și cu ferestrele opace de ventilare din seria Schüco 75.PD VV.SI. De asemenea, se poate combina cu uși glisante din sistemul Schüco ASS 77 PD și Schüco ASE 67 PD.

Schüco FWS 35 PD.HI se recomandă pentru zonele de faţadă în construcții rezidențiale și comerciale de lux.

 

Caracteristică specială

În varianta Schüco FWS 35 PD.SI (Super Insulation) acest sistem de perete cortină Panorama-Design realizează o izolare termică până la 0,9 W/m2K. Astfel, aceste soluţii pot fi folosite în case pasive.

Schüco FWS 35 PD.SI – perete cortină certificat pentru case pasive cu cele mai mici lățimi vizibile, pentru transparență maximă

Schüco FWS 35 PD.SI este un sistem de perete cortină Panorama-Design. Construcția montant-traversă cu doar 35 mm lățime vizibilă la interior și la exterior realizează o excelentă izolare termică. Schüco FWS 35 PD.SI face posibilă realizarea unor construcții cu pereți cortină transparenți cu suprafețe foarte mari. Sunt disponibile profile de montant și traverse cu adâncimea de la 65 la 155 mm. Pentru încărcări din sticlă mai mari au fost dezvoltate așa numitele traverse HD (Heavy Duty). Elemente mobile din Schüco AWS 75 PD.SI completează funcționalitatea și aspectul unic al fațadei. Se poate combina și cu ferestrele opace de ventilare din seria Schüco 75.PD VV.SI. De asemenea, se poate combina cu uși glisante din sistemul Schüco ASS 77 PD.

Schüco FWS 35 PD.SI se recomandă pentru zonele de fațadă în construcții rezidențiale și comerciale de lux.

 

Caracteristică specială

Cu valori Uf de 0,9 W/(m²K), această serie atinge nivelul de izolare termică pentru case pasive. Acest lucru este certificat la PHI Dr. Feist.

Panorama Design combinat cu flexibilitate și transparență maximă

Sistemul glisant Schüco ASE 67 PD (Panorama Design), izolat termic, permite soluții flexibile care îndeplinesc cele mai înalte cerințe în ceea ce privește ușurința în utilizare și design; a primit Red Dot Design Award 2019.

Pragul cu înălţime 0 garantează o tranziție perfectă între interior și exterior.

Împreună cu tocul ascuns integrat în structura clădirii și profilele înguste, sistemele glisante versatile asigură un design arhitectural ce permite cantităţi mari de lumină şi în care transparența este maximă.

Mecanismul de blocare permite, de asemenea, blocarea cercevelelor deschise.

Designul purist al sistemului glisant Panorama Design nu este doar atrăgător din punct de vedere vizual, ci impresionează și prin senzația remarcabilă la atingere.

Sistemul glisant Panorama Design cu mâner bară cu aceeaşi înălţime ca şi cerceveaua vă permite să experimentați un confort de operare excelent

Sistemul glisant Schüco ASS 77 PD.HI (Panorama Design High Insulated) este atrăgător din punct de vedere vizual și plăcut la atingere, cu mâner de tragere, integrat, pe toată înălțimea cercevelei. Sistemul Panorama Design a fost îmbunătăţit și oferă o ușurință optimă de utilizare combinată cu un design atractiv al cercevelei și transparență maximă.

Alte avantaje ale sistemului glisant cu izolație termică ridicată includ tipurile de deschidere manuală cu colț la 90° fără montant și cu un punct de blocare în cerceveaua cu două canaturi.

Un dispozitiv de reglare pentru reglarea ulterioară a tocului este acum disponibil, ce permite ca șuruburile de reglare să poată fi atinse prin toc în orice moment. Acesta este un mare beneficiu, de exemplu, în caz de abateri de la planeitate ale plafonului.

Sistem glisant Panorama Design, extrem de versatil, pentru soluții arhitecturale extrem de confortabile, scăldate în lumină

Cea mai mare flexibilitate posibilă: cu componente de sistem optimizate, sistemul glisant Schüco ASS 77 PD.HI (Panorama Design High Insulated), izolat termic, extinde variantele de planificare și proiectare ale portofoliului Schüco Panorama Design, potrivit clădirilor rezidențiale de lux și proiectelor cu cerințe ridicate în ceea ce privește funcționalitatea și confortul.

Un colț de 90°, care poate fi proiectat cu două cercevele în mișcare sau cu două câmpuri fixe, oferă atât libertate arhitecturală, cât și confort utilizatorului.

Tocul plat extinde opțiunile de aplicare pentru sistemul glisant, de exemplu în renovări.

Fixarea optimizată a elementelor și dispozitivul de reglare garantează ca soluțiile de instalare sunt mereu adaptate dilatărilor clădirii și prinderilor pe structura clădirii.