Schüco AB ZDS în AWS (Aluminium Blind ZIP Design Screen) – Protecție solară textilă exterioară, complet integrată, cu stabilitate ridicată la vânt

​Schüco AB ZDS este un sistem de umbrire textil, complet integrat în sistemele de ferestre din aluminiu Schüco AWS.
Schüco AB ZDS este o soluția de umbrire perfectă pentru imobile rezidențiale de lux și clădiri de birouri. Tehnologia Zip  asigură aspectul neted al materialului textil și se bazează pe designul modern al șinelor de ghidare foarte înguste.  Datorită integrării acestui sistem de umbrire exterior. aspectul anvelopei clării nu este afectat. Cînd sunt complet întinse, elementele  Schüco AB ZDS  realizează  o zonă opacă, care poate da accente vizuale în funcție de tipul și culoarea materialului textil ales. În funcție de țesătura aleasă și de gradul ei de transparență (0 până la 14 %) sistemul răspunde tuturor cerințelor unui sistem de umbrire modern: de la țesături opace cu excelente caracteristici antiorbire și pentru protecția intimității până la textile foarte transparente care garantează vizibilitate optimă spre exterior.
Schüco AB ZDS are un nivel foarte mare de rezistență la intemperii,  poate rezista fără probleme la viteze ale vântului de 25 de metri pe secundă.

Observație

Sistemul extern de protecție solară Schüco AB ZDS in AWS blochează radiația solară înainte ca acesta să ajungă la fereastră și să intre în cameră. Sisteme exterioare de protecție sunt mai eficiente decît cele interioare, și, prin urmare, sunt cea mai bună soluție împotriva supraîncălzirii interioarelor.

Sistemul de protecție solară Schüco AB ZDS este livrat pre-asamblat, gata de montat, deja rulat într-o cutie închisă.

Sistem de umbrire cu montaj ascuns, cu protecție antiorbire și de ecranare – complet integrat în baghetele de vitrare ale traversei

Sistemul de umbrire Integralmaster este un sistem de rulou interior fără casetă și ghidaje laterale. Bagheta de vitrare superioară conține și ruloul, iar baghetele laterale integrează șinele de ghidare. Acest lucru permite instalarea complet integrată și aproape complet ascunsă în toate sistemele de ferestre Schüco AWS (Sistem de ferestre din aluminiu – Aluminium Window System), fără a compromite estetica interioară a clădirii.

Diferite variante de film care pot fi alese și combinate între ele au funcții de  umbrire solară, protecție la orbire și de ecranare în conformitate cu cerințele clientului.

Sistemul rezistent la vânt și la intemperii poate fi acționat mecanic sau electric: în versiunea electrică, ruloul integrat în  bagheta de vitrare din partea inferioară este ridicat cu un motor SMI (Standard Motor Interface). Varianta manuală este acționată cu ajutorul unui dispozitiv de ridicare cu lanț, care trage jaluzeaua instalată în baghete de vitrare din partea superioară în jos. Acest design simplu este potrivit și pentru modernizarea sau renovarea sistemelor de ferestre mai vechi.

Integralmaster îndeplinește toate recomandările naționale și europene privind protecția împotriva orbirii pentru stațiile de lucru. Valori de performanță remarcabile pot fi obținute datorită construcției sale speciale și a funcției duble de protecție la orbire și umbrire solară: pe lângă o izolație termică îmbunătățită, sistemul oferă o reducere a orbirii de până la 97% și o reducere a radiației energetice de până la 85 %.

 

Sistemul  de ferestre cuplate Schüco AWS 120 CC.SI (Composite Construction Super Insulation) împreună cu sistemul integrat de protecție solară Schüco CCB (Concealed Composite Blind) este un sistem complet optimizat pentru anveloparea clădirilor eficiente din punct de vedere energetic. Oferă izolație termică și umbrire la nivel certificat de casă pasivă, protecție contra orbirii și ecranare cu panoramă clară către exterior, toate acestea putând fi utilizate indiferent de vremea de afară. Cu lamelele abia vizibile atunci când jaluzeaua este ridicată și fără ca lumina să pătrundă prin lateral atunci când jaluzeaua  este coborâtă, pachetul complet îndeplinește cele mai înalte standarde de design, atât pe exterior, cât și în interior. Opțional, este disponibilă cercevea exterioară cu aspect structural.

Dacă nu este necesară o funcție normală de deschidere, integrarea sistemului de umbrire în ochiuri fixe cu orificii de inspecție reprezintă cea mai eficientă soluție. Această construcție simplificată are un singur orificiu de inspecție pentru întreținere și curățare, care în mod normal rămâne blocat.

Gama extinsă de feronerii include o rozetă plată și un capac elegant, care poate fi îndepărtat dacă este necesar. Pentru a deschide orificiul de inspecție, un mâner de instalare standard Schüco este inserat în rozetă. Cu această versiune economică cu ochi fix, beneficiile de instalare ale sistemelor de umbrire integrate sunt păstrate, la fel și valorile ridicate de reducere a zgomotului.

Opțional, poate fi implementat un sistem de ventilație integrat Schüco, împreună cu feroneria Schüco TipTronic pentru realizarea unui concept de ventilație bine structurat energetic.

Schüco ALB fix (Aluminium Louvre Blades) – protecție solară

​Schüco ALB fix reprezintă o soluție de protecție solară durabilă pentru ferestre şi pereţi cortină pentru case şi proprietăţi comerciale. Există două tipuri de lamele: lamele eliptice sau lamele din tablă. Lamelele mari cu lățimi de la 105 la 690 mm sunt foarte rezistente. Montajul lamelelor se poate face pe verticală sau pe orizontală. Înclinarea lamelelor este dată de forma suporților de fixare. Cu o gamă largă de lamele și opțiuni de montare, Schüco ALB  oferă protecție împotriva supraîncălzirii, lumină naturală optimizată și un confort sporit.

Umbrire solară eficientă, foarte rezistentă la vânt și ecranare pentru ferestre și fațade în proiecte rezidențiale și comerciale

Sistemul de obloane glisante Schüco ALB (Aluminium Louvre Blades) oferă protecţie solară ideală pentru ferestre și fațade în clădiri rezidențiale și comerciale datorită geometriei subțiri a lamelei, cu transparență optimă către exterior și stabilitate la vânt ridicată. Obloanele pot fi realizate cu trei tipuri diferite de lamele. Gama de sisteme oferă soluții individuale pentru cele mai diverse cerințe. Pot glisa pe una sau mai multe căi de rulare, cu una sau mai multe cercevele. Obloanele pot fi acționate manual sau electric, iar manipularea lor este impresionant de simplă, silențioasă și precisă.

Cu o gamă largă de lamele, sistemul de umbrire mobil Schüco ALB, prezintă avantaje convingătoare: confort sporit, lumină naturală optimizată, protecție împotriva supraîncălzirii, iar sursa de energie este regenerabilă datorită modulelor fotovoltaice integrate. Integrarea controlului în capacele lamelelor, precum și drenarea ascunsă a lamelelor, stabilesc noi standarde. Sistemul de fixare permite o libertate de proiectare considerabilă și fixarea fără tensionare a lamelelor de sticlă.

Protecția solară CTB este prima soluție de umbrire complet integrată în fațadă, cu stabilitate la vânt extrem de mare.

Forma specială a lamelelor permite o protecție solară maximă și în același timp transparență optimă pentru vederea spre exterior. Protecția solară Schüco CTB (Concealed Toughened Blind) are stabilitate la vânt extrem de mare. Perdeaua din profile din aluminiu, acționată electric, permite vederea către exterior şi asigură, în același timp, o protecție optimă împotriva căldurii. Lamelele anodizate sunt disponibile în 6 culori și asigură o vedere către exterior. Datorită geometriei fine a lamelelor, se creează un aspect special de fațadă, care subliniază elementul de design. Opțiunile de montare versatile și integrarea perfectă în sistemele de ferestre și fațade Schüco garantează proiectarea sigură.