Austria

Donau-City Tower I

https://alukoenigstahl.md/wp-content/uploads/2020/09/DC_Tower__0138.jpg

Caracteristicile clădirii

Tip clădire:
Clădiri de birouri și administrative
Produse:
Construcție specială
Locație:
Donau-City-Straße 7 1220 Viena, Austria
Finalizare:
2013
Arhitect:
Dominique Perrault
Client:
WED
Prelucrător:
Strabag Metallica GmbH
Credite foto:
AluKönigStahl
​Cu cei 250m înălțime, DC Tower 1 este din toamna 2013, nu numai cea mai înaltă clădire din Austria, dar și un simbol modern, fascinant al orașului. De la sol până în vârful antenei, el măsoară 250 de metri. În comparație: Stephansdom are o înălțime de 137 de metri. Chiar și zgârie-norii vecini din Donaucity (Ares-Tower: 100 metrii, Tech-Gate-Tower: 75 metri) sunt de câteva ori mai mici decât DC Tower. Cu înălțimea sa de un sfert de kilometru, acest turn se numără printre cele mai înalte 10 clădiri finalizate din Europa.
Fațada de sticlă a DC Towers 1 este construită din ca. 40.000 m2 de elemente fațadă într-un singur strat, care se împarte în 2 tipuri de fațadă. Primul tip de fațadă a fost integrat pe 3 părți ale clădirii și conține suprafețe drepte. Tipul al doilea al fațadei a fost integrat pe o singură latură a clădirii. Acesta este din punct de vedere tehnic foarte sofisticat, deoarece aceste suprafețe ale fațadei, cu lățime de ca 5.600 mm, sunt orientate alternativ către exterior, respectiv interior cu unghiuri 1,9° / 3,8° / 5,7° .
DC Tower combină estetica arhitecturală cu funcționalitatea și cea mai modernă modalitate „verde“  de construcție. A fost conceput ca unul din primele turnuri de birouri din Austria care să răspundă cerințelor legate de energie și sustenabilitate pentru un „Green Building“ a comisiei europene. La începutul anului 2015 a fost certificată cu cea mai mare distincție „Green Building“ Platinum, conform LEED©.  (Sursa: www.dctowers.at)

Alte

Referințe